Asgari Beyan Sınırı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muratt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muratt

Katkı Sunan Üye
Selam..bugün Vergi Dairesi Yıılık Gelir beyannamede esas alınacak asgari tutarlar listesi gönderdi..yıl içerisinde işe başlayanlar ve gerçekten zarar eden mükelleflerin durumu ne olacak.Bu uygulama kanunlara aykırı değilmi?bu konuda görüşlerinizi bekliyorum...saygılar

böyle olcaktı madem hayat standardını neden kaldırdırlar...böyle saçma birşey olur mu....korkutmak için efendim.aldırmayın.neyse o şekilde beyan edin

Artık kanunsuz bir devlet olmaya iyice başladık. Geçen sene yapmamışlardı şimdi yişne başladılar.

Asgari beyan sınırları olarak bu sene hangi rakamları belirlemişler merak ettim.Eğer elinizde genel bir rakam var sa yazarmısınız.? Mesela 1.sınflar için beyan , 2.sınıflar için beyan sınırları?

selam..Vergi Dairesinin gönderdiği listeden birkaç bilgi vereyim...
KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRELER
Birinci Sınıf Tacirler: 5.000 ytl
İkinci Sınıf Tacirler:2.900 ytl
Serbest Meslek:4.750 ytl
DİĞER YÖRELER
Birinci Sınıf Tacirler: 9.371 ytl
İkinci Sınıf Tacirler:5.304 ytl
Serbest Meslek:8.664 ytl

Bu tutarlardan aşağı beyanları almıyorlar.Son bir ay da yayınlanan bütün tebliğleri inlecedim.böyle bişey görmedeim.acaba benim mi gözümden kaçtı..saygılar

rakamlara bakar mısın?...Küsüratlı rakamlar...Kimin aklına gelir.Adamlar ciddi ciddi kafa yormuşlar bu işe, çalışmışlar.Ellerinde bir rakam varmış ta, o rakama 2005 için belirlenen yeniden değerleme oranını uygulamışlar ve sonuçta da yuıkarıda yazılı rakamlar çıkmış gibi...Allahım, sen bana sabır ver yarabbim...Fesuphanallah....La havle vela kuvvete inna bina salihin ve haspihin yaa.

Bu konuda bir tebliğ yayınlanmaz.yayınlanırsa gayrı resmi uygulanan zorlama hayat standardı uygulaması resmileştirilmiş ve belgelendirilmiş olur.Şu uygulamayı zora geldiğinde inkar edebilirler ama tebliği nasıl inkar
edecekler.Herşey kılıfına uygun Sevgili murat.İyi çalışmalar dilerim..

zoraki

iyi çalışmalar,

1- keşke çıksa hayat standartı ve bizde rahatlasak mükellefte en azından bizi kötü bilmezler ne kadar anlatırsan anlat seni görmüyor yanındaki yöresindeki mükellefi görüyor ve karşımıza sen beni yaktın diye geliyor ona şu kadar çıkmış buna şu kadar çıkmış diye,

2- madem yapacaksınız böyle birşey geçici vergi dönemlerinde parça parça yapın son dakka golü atmayın millete şimdi kime anlatabiliriz durumu bilmiyorum.

3- hoş bazen onlarada hak veriyorum kazananda zarar ettim diyor kazanmayanda

hepinize kolay gelsin.....

muratt' Alıntı:
Selam..bugün Vergi Dairesi Yıılık Gelir beyannamede esas alınacak asgari tutarlar listesi gönderdi........

merhaba,
sayın muratt,
geçen bir kaç hafta öncesinde benim de sadece aynı sektörde faaliyeti olan iki mükellefime, vd tarafından sm-smmm lerle ilgili bir tespit tutanağı tutulmuştu. (iki mükellefimin de beyanları zarar)

elinizdeki liste size ne şekilde ulaştırıldı acaba?
(e-posta, posta, mükellef vs.)

teşekkürler.

selam..Vergi Dairesi Müdürü aradı ve bizzat kendi verdi....

ben dün internetten tüm beyannameleri gönderdim.taah.aldım. o rakamları hiç bir mükellefim kabul etmez.-ki kabul etsede ben 1 sene boyunca tek kuruşluk hata bile yapmadan beyanname doldurmak için çabalarken yıl bittikten sonra tüm yaptıklarımı sıfır sayıp beyan ettiğim karı yada zararı değiştirmek :((((