Asgari Geçim İndirimi Hakkında (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyun)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Asgari Geçim İndirimi Hakkında (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyun)

Tamer Başkan ' Alıntı:
Merhaba,
Tebliğ gayet açık. İşyeri yetkililerine tebliği okumalarını önerin. Çözüm olmazsa, son çare olarak, bulunduğunuz bölgede bulunan vergi dairesinden yazılı görüş isteyin.
Yanıt için teşekkür ederim,aslında idari müdrümüzün eşide bağkurlu dükkanı var ;o da genel müdürlükde tahakuk servisine sormuş oradan aldığı cevap :"hayır faydalanamazsınız "olmuş.İdari müdürü ikna ettim ama genel md.den gelen cevabı değerlendiriyor.Vergi dairesi ise ilk aradığımızda bizi serbest muhasebeciye yönlendirdi.Biz de aradık oradaki arkadaş da çok şaşırdı vergi dairesi bilir beni niye aradınız diye... Yazılı cevap istemek en iyisi :)

Merhaba,

Özel Bina inşaatlarında AGİ yapılacak mı?

Selamlar

arkadaşlar benim sorunum şu,
bizim işyerindeki yönetim ve denetim kurulu üyelerine (ücretlerinden sadece gv ve dv kesiliyor) asgari geçim indiriminden yaralandırabiliryormuyuz diye araştırdım, sonuç olarak yaralandırılabilir denildi,

ancak bunlardan bazılarının ücretleri asgari ücretin altında, sonuçta bu kişilere asgari geçim indirimi ödeyebilirmiyim, ödeyemezsem neden,

görüşlerinizi bekliyorum

herkese teşekkürler

Sayın Castell, ben de sizinle aynı durumdayım. Eşimin çalıştığı kuruma tebliği okuttuk fakat kabul ettiremedik. Vergi dairesine sordum şimdi oradan cevap bekliyorum.
Tebliğ gayet açık ama anlamıyorlar :(

sosyal güvenlik yönünden tabi olmak

arkadaşlar asgari geçim indiriminde çocuklar sosyal güvenlik yönünden tabi olan eşin beyanına dahil edilir. Barada sosyal güvenlik yönünden tabi olmak neyi ifade diyor.

Bu konu içerisinde çocuk için sosyal güvenlik sağlık yardımını ifade etmektedir.

Sayın smmmkaraman
teşekkür ederim.

merhabalar emekli çalışanlar(sgdp liler) asgari geçim indiriminden faydalanıyormu?

hakan03 ' Alıntı:
merhabalar emekli çalışanlar(sgdp liler) asgari geçim indiriminden faydalanıyormu?

Evet faydalanabiliyorlar.

ay ortasında işe girmiş bir çalışan AGİ den faydalanırken tam ücret üzerinden mi yoksa eksik günü düşüldükten sonra kalan tutar üzerinden mi AGİ tutarı alacaktır.
Mesela 15 Ocak 2008 de işe başlayan personel çalışmadığı 15 gün için AGİ tutarı alacak mı ?

işçilerin doldurması gereken forma ek olarak vukuatlı istendiğini sıklıkla duyuyorum
tebliğde böyle birşey okumadım gözden mi kaçırıyorum?
eğer kontrol amaçlı isteniyorsa vukuatlı alındıktan bir süre sonra ailede olacak değişiklikle
vukuatlının kontrol amacını kaybedeceğini düşünüyorum.

gokmen ' Alıntı:
işçilerin doldurması gereken forma ek olarak vukuatlı istendiğini sıklıkla duyuyorum
tebliğde böyle birşey okumadım gözden mi kaçırıyorum?
eğer kontrol amaçlı isteniyorsa vukuatlı alındıktan bir süre sonra ailede olacak değişiklikle
vukuatlının kontrol amacını kaybedeceğini düşünüyorum.

Kanunda "işçi beyanı" diyor.Vukuatlı isteyenler eski personeller,yani Garanticiler :)

Merhaba ;

Sn konija ;

1- Emeklilerin aldığı vergi iadesi ne demek ?

2- Emeklilerden de vergi kesildiğine göre demek ki A.G.İ nden yararlanacaklar.

Bu arada forum 'un ilk sayfasında kırmızı ile yazılmış uyarı olmasına rağmen büyük harf kullanılmasını da anlamak mümkün değil.

pardon büyük harf uyarısı gösden kaçmış özür..
normal işçilere uyguladığımı gibimi uygulancak emeklilerede acaba?
tşk ederim.

Konija ' Alıntı:
pardon büyük harf uyarısı gösden kaçmış özür..
normal işçilere uyguladığımı gibimi uygulancak emeklilerede acaba?
tşk ederim.

Aynen hiçbir farkı yok

çok teşekkür ederim..saygılar

Merhabalar, Eşi Esnaf olan (bağkura kayıtlı) kişi Aile durum bildirimde geliri olan bölümü mü işaretleyecek? burayı işretlese de a.g.i. den faydalanabilecek mi?

merhaba,
ben çalışmalarımı bitirmek üzereyim fakat aklıma takılan birkaç soru var.yanlış yapmaktansa sizlerede danışayım,istedim.
*eşi vergi mükellefi olan bağkurlu (yararlanıyor)
*eşi isteğe bağlı ssk ve bağkur ödeyen (yararlanıyor)
*eşi emekli çalışmıyor, çocuk emekli eşin üzerine, bu durumda çocuk, çalışan üzerinden hesap yapılabilir mi?
*çocuğu açıköğretimde okuyan(yararlanıyor)
*taslakta ve doldurduğumuz formlarda anne ve baba için bir bilgi yok.bende yararlanamıyor diye onların bilgilerini almadım.ama bazı çalışanlarımız bakmakla yükümlü olduğumuz anne ve babamız var diyince sizlere danışayım istedim.
iyi çalışmalar dilerim

hakan03 ' Alıntı:
Merhabalar, Eşi Esnaf olan (bağkura kayıtlı) kişi Aile durum bildirimde geliri olan bölümü mü işaretleyecek? burayı işretlese de a.g.i. den faydalanabilecek mi?

Evet biraz tuhaf :) ama faydalanabilir. Sadece ücret geliri elde eden eş çalışmayan eş kapsamında değerlendirilmiyor.

sn parlak1980

*eşi emekli çalışmıyor, çocuk emekli eşin üzerine, bu durumda çocuk, çalışan üzerinden hesap yapılabilir mi?

Evet yapılabilir.

*taslakta ve doldurduğumuz formlarda anne ve baba için bir bilgi yok.bende yararlanamıyor diye onların bilgilerini almadım.ama bazı çalışanlarımız bakmakla yükümlü olduğumuz anne ve babamız var diyince sizlere danışayım istedim.

Personel anne babasına bakmakla yükümlü olsa bile agi de bildirimde bulunamıyor. Diğer soruları cevaplandırmışsınız zaten. Kolay gelsin.