Asgari Ücret Desteği

AKDENİZ36

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Ağu 2010
Mesajlar
253
Konum
DİYARBAKIR
Merhaba

Asgari ücret desteğinden e bildirge ekranında 250 tl yakın bir indirim hakkımız var nasıl yararlanacağız başka bir kanun seçmelimiyiz
bu indirimi bu ay onaylayacağımız bildirgede herhangi bir işlem yapacak mıyız kanun seçiminde bu ay bildirge borcunu geç ödersek bu indirimden yine yararlanırmıyız
 
AÜ desteği ile hiçbir işlem yapmıyorsunuz. Aylık bildirge onayladığınızda çıkan tahakkuk rakamı bankada ödeme yapacağınızda destek rakamı kadar eksiltiliyor. (SGK mosib sistemi yapıyor.)
 
Selam arkadaşlar benim sorum destek tutarı ile ilgili.Çalışan personel sayısı hesaplamada baz alınan aylar itibariyle artmış olmasına rağmen destek tutarı 266,40 ve sabit ,1398 TL olması gerekirken değişmemesinin sebebi ne olabilir?bir türlü çözemedim,yardımlarınızı bekliyorum.
 
Geçen senenin aynı dönemindeki çalışan sayısının üstüne çıkamıyorsunuz destek tutarı olarak. Ondan olabilir belki. Diyelim mayıs 2015 te 5 kişi var. Mayıs 2016 da 10 kişi var. Siz sadece 5 kişi üzerinden yararlanabilirsiniz destekten.
 
Sayın Rietveld öncelikle cevabınız için teşekkürler.SGK dosyamızı Kasım 2015 de açtırdık ve yılbaşına kadar 3 kişi vardı.Ocak ayında çalışan sayımız 11 oldu daha sonraki aylarda da arttı.Ancak destek tutarı 266,40 lira bu ayki SGK tahakkuk fişinde bile aynı.Geriye dönük baz alınan ay her ay bir ileri gitmiyor mu?
 
Emrah beyin izni ile;

Faydalanacağınız destek daima 3 işçi üzerinden olacak sn. sahin
 
Kasım 2015 te kaç kişi varsa kasım 2016 dönemine kadar o kadar destek tutarından yararlanacaksınız. Çünkü geçen senenin ilgili ayında çalışan olmadığı için en yakın çalışan olan ay baz alınır. Bu ay da kasım 2015. Kasım 2016 dönemine kadar her ay kasım 2015 teki çalışan sayısına göre hesaplanan indirimden yararlanacaksınız.
 
Teşekkürler cevaplarınız için,ben baz alınan ay, her ay bir sonraki ay olarak değişiyor diye düşünüyordum.Demek ki öyle değilmiş.
 
Destekler bazen otomatik sisteme yansımıyor, sgk işveren servisini arayıp bildirdiğinizde yansıtmasını yapıyorlar.
 

Benzer konular

Üst