Asgari Ücretin Kaydı

yeni asgari ücrete göre yevmiye kaydını örnek olarak gösteririmisiniz? bordro bilgilerini verebilirmisiniz?teşekkür ederim

Asgari ücret 531,00
SSK taban matrahı 531,00
SSK tavan matrahı 3.451,50
Gün 30
Günlük ücret 17,70
Aylık brüt ücret 531,00
işçi işsizlik ( % 1 ) 5,31
işçi ssk ( % 14) 74,34
gv matrahı 451,35
gv 67,70
dv 3,19
kesintiler 150,54
net ele geçen 380,46
brüt aylık ücret 531,00
işveren ssk (% 19.5) 103,55
işveren işsizlik ( % 2 ) 10,62
resmi maliyet 645,17

yukarıdaki bilgilere göre;

muhasebe kaydı;
---------------------/----------------------
7xx.xx.xxx- personel ücret giderleri : 531,00
7xx.xx.xxy- ssk işveren payı : 103,55
7xx.xx.xxz- işsizlik işv.r pyı : 10,62

381.01.xxx ücret tahakkukları : 380,46
361.01.xxx ssk primi : 177,89
361.01.xxx işsizlik primi : 15,93
360.01.xxx ücretlerden kesilen gv :67,70
360.01.xxx ücretlerden kesilen dv :3,19
-------------------------/-------------------------

şeklinde olmalıdır..

Sayın biricik,
Net ele geçen ücret,335-PERSONELE BORÇLAR hesabında izlenir.Ama 380 nolu hesap,gelecek bilanço dönemlerine ait peşin tahsil olunan GELİRLERİN bir yıldan kısa süreye ait kısımların izlendiği hesaptır ve bordro tahakkuku ile hiç bir ilgisi yoktur.

Sayın Davut Bey,

Düzeltmeniz için teşekkür ederim. 381 -Gider tahakkukları hesabı altında maaş tahakkukları hesabında gösterecektim. 381 yerine 380 hesap kullanmışım.

Ayrıca net ele geçen tutarın 335-Personele borçlar hesabı yerine 381- GİDER TAHAKKUKLARI hesabında izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla,

BiRiCiK

Sayın biricik,
Net ele geçen ücreti 335 nolu hesapta izlemek gerektiği,hesap açıklamasındanda anlaşılmaktadır.381 nolu hesabıda kullananlar var ama 335 nolu hesap varken,bu hesapta izlenmesini yanlış buluyorum.

GÜnaydın,
Arkadaşlar ödenecek net ücretler gayet açık ve net şekilde 335 hesabın altında izlenir. Lütfen karışıklığa neden olmayalım

Asgari ücretten vergi alınmamalıdır. 380 YTL net asgari ücretin bırakın bir aileyi, bir kişinin bir aylık ihtiyacını, günün ekonomik ve sosyal şartları altında karşılayacağını kabul ederek belirleme yapan anlı şanlı hocalar,tespit komisyonundaki işçi ve işveren temsilcileri ile göstermelik sendikacılar eğer samimi iseler kendi maaşlarını da asgari ücret seviyesine indirerek bu para ile 4-5 ay geçinerek hanyayı konyayı görmelidirler. Hoş biz biliyoruz ki asgari ücreti fiiliyatta işveren temsilcisi belirlemekte diğer figüran üyeler ise kabullenmektedirler. Bu seviyede bir ücretin dahi maliyet baskısı yarattığını iddaa eden işverenler ise insana rağmen bir ekonomik sistemin devamını istemekte,rakip istememekte,istihdamdan üretimden kaçınmakta,korkak davranarak paylaşımcı olmayarak ülkenin büyümesi önüne engeller çıkarmaktadırlar.Üretim ve büyümenin bir yönü arz ise bir yönüde taleptir. Siz ülke insanını yeterli satınalma gücünden mahrum bırakırsanız ürettiğiniz ürünleri kime satacaksınızda para kazanacaksınız. Benim ülkemin insanına yaramayan ürünleri ihraç etme kandırmacasınında kimseye faydası olmadığı dış ticaret rakamlarında görünüyor. İthal edip montaj yapıp ihraç edilen mallardan ne içeriye katma değer yansıyor nede işsizliğe çare olmuyor. İnsanımız dışlamayan bir iktisadi ve sosyal sistemin kurulması dileğiyle herkese saygılar sunuyorum.