arkadaşlar sorun şu ki aylık çalışma saatinde herkezin bildiği hemen hemen aynı ama hata yaptığınız bir yer var.haftada 6 gün çalışan birisi ayda 26 gün çalışmış oluyor bu da 26*7,5=195 saat eder yasa gereği bir işçi ayda 195 saat çalışması gerekli aldığı maaş buna tekabül eder o aradaki 30 saatlik farkı kafanızdan çıkarın çünkü o sizin tatil hakkınız maaşınızda 195 saatten hesaplanır 225 saatten değil.ama kurumsal olmayan şirketler ya da iş verenler yasadaki küçük açıktan yararlanıp işçiyi aylık 225 saat çalışmaya zorluyor.devlet iş verene 225 saate kadar fazla mesai vermeye bilirsin diyor iş verende bu hakkını kullanıyor.durum bu kadar basit.
aklınızda hala soru işareti varsa iş mahkemelerine bakan bir avukata gidin ya da işinin ehli tanıdığınız bildiğiniz bir muhasebeciye gidin o size daha uygun anlatır.şahsen ben aynısını yaptım 3 tane muhasebeciye 1 tanede üniversitede muhasebe dersine giren öğretim görevlisine danıştım bu konu hakkında hepside benim dedeğim şeyi söylediler.225 saat fiili çalışma süresi yok asıl fiili çalışma süresi 195 saattir. son bir şey daha bu tarz konuları burada tartışmayın gidin işin ehli birine yüzyüze sorun.
aklınızda hala soru işareti varsa iş mahkemelerine bakan bir avukata gidin ya da işinin ehli tanıdığınız bildiğiniz bir muhasebeciye gidin o size daha uygun anlatır.şahsen ben aynısını yaptım 3 tane muhasebeciye 1 tanede üniversitede muhasebe dersine giren öğretim görevlisine danıştım bu konu hakkında hepside benim dedeğim şeyi söylediler.225 saat fiili çalışma süresi yok asıl fiili çalışma süresi 195 saattir. son bir şey daha bu tarz konuları burada tartışmayın gidin işin ehli birine yüzyüze sorun.