fonradar

Askerlik Borçlanması Hakkında

Üyelik
29 Ağu 2006
Mesajlar
2
5,5 yıldır bağkurluyum giriş tarihim 2002 yılı 10. ay . askere 2000 yılında gittim (18ay). Acaba askerlik borçlanması yaparsam emeklilik yaşına etkisi olurmu 1veya 2 yaş gibi.
 
Ynt: Askerlik Borçlanması Hakkında

Benim bildiğim şöyle..Askerden sonra ilk bağkura girmişseniz,yani sosyal güvenliğiniz bağkurla başlamışsa arkerlik borçlandırması gün veya bağkur başlangıcı açısından bir işinize yaramaz.Çünkü bağkur kaydı,vergi mükellefiyetiyle veya oda kaydıyla başlar (genelde) Dolayısıyla askerlik süreniz bağkur başlangıcınızı geriye çekmez..
Askerden sonra ilk ssk ya girmiş olsaydınız ssk başangıcınız askerlik süreniz kadar geriye gidebilirdi.Dolayısıyla sigorta başlangıcı emeklilik yaşını etkiler ama askerlik süreniz içinde kanunda yaş ile ilgili bir değişiklik yapılmamışsa aynı yaşta emekli olursunuz..
Fakat diyelim ssk ya girdiğiniz yıl kanuna göre 51 yaş emeklilik..Askerlik süreniz başlangıcı 18 ay daha geri çekeceğinden 18 ay önce de diyelim 50 yaştı..O zaman siz 50 yaş tan faydalanırsınız..Özetle SSK da durumlar değişken..Ama askerden sonra ilk bağkura girmişseniz bana göre askerlik borçlandırması bir işinize yaramaz...
Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin....Saygılar...
 
Ynt: Askerlik Borçlanması Hakkında

merhaba....




Küçük harf yazın lütfen.... NG
 
Ynt: Askerlik Borçlanması Hakkında

selam.. askerlık borçlanması için bana 5 ay gereklı ve ben bu 5 ayı mı yatırım yoksa 20 aymı yatırmam lazım ....yorumlarınız için teşekur ederım
 
Ynt: Askerlik Borçlanması Hakkında

selamlar...dogum tarıhım 15,03,1962 ve 16,05,1984 de bağkurluyum 24 yıl 3 ay pirim günüm war askerlık borçlanmasını tamamınımı yatırmam lazım yoksa bir kısmını yatırmam lazım.teşekur ederım..
 

Benzer konular

Üst