Askerlik Öncesi Sgk Yoksa, Askerlik Borçlanmasından Faydalanılır Mı?

yken

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Ara 2012
Mesajlar
403
Konum
istanbul
Askere gitmeden önce SGK'sı olmayan biri, askerlikden sonra SGK başlamış ise, emekliliğine az kalmış, askerlik borçlanmasından faydalanabilir mi?
 
Yanlış bilgi verdim pardon.

Askerlik borçlanmasında, sigortalının askerlik hizmetini ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce yapması halinde sigorta başlangıç tarihi borçlanılan süre kadar geriye götürülecektir. Sigorta giriş tarihi askerlikten önce ise borçlandırılan sürenin karşılığı olan gün sayısı sigortalının prim ödeme gün sayısına katılır. Özellikle sigorta başlangıç tarihi askerlikten sonra olan sigortalıların askerlik sürelerini borçlanmaları halinde emeklilik süreleri borçlanılan süre kadar geriye götürülecektir.
 
Son düzenleme:
Askerlik borçlanmasında böyle bir şart yok. Olsa idi askerlik borçlanmasının sigortalılık başlangıcını eskiye götürme olayı olmazdı.
 
Bende sn.Merkür2 gibi biliyorum ve askerlik öncesi sgortalılığı bulunmayanların askerlik süresini borçlanmalarının mümkün(ve prim gün ve sgortalılık süresi açısından noksanlığı bulunanlar için)boçlanmanın daha da uygun olduğu düşüncesindeyim.
(şahsen;askerden önce sgortam yok idi,daha sonra borçlandım ve ödedim)
 
askerlikten sonra sigorta başlangıcı olan kişi askerlik borçlanması yapabilir. borçlanma ile sigorta başlangıç tarihi borçlanma süresi kadar geri çeker.
 

Benzer konular

Üst