Atıl Şirket

merihs12

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2008
Mesajlar
810
Konum
kocaeli
Merhaba
Bir limited şirketin muhasebesini tutuyorum ancak şirket zor durumda. Faaliyet yok , ortağa ulaşamıyorum aylardır. Bu durumda bu şirketi uğraşmadan nasıl üstümden atabilirim. Beyanları vermesem nolur? Kendiliğinden fesih şartları nelerdir? Yarıdm ederseniz sevinirim
 
Aklıma gelenleri yazayım.Başkada bir alternatif olabileceğini pek sanmıyorum.
Şirketin ticari adresine gerekçelerinizi de belirterek sözleşmeyi fesih edeceğinize dair noter kanalıyla bilgi gönderin. Elinizdeki tüm iletişim kanallarını (sms,mail,whatsapp) kullanarak yetkiliye bilgi verin.
Bir süre bekleyin.Herhangi bir yanıt gelmediği taktirde vergi dairesine yine gerekçelerinizi sunarak artık beyanı vermeyeceğinize ve sözleşmeyi fesih ettiğinize dair dilekçe verin. ve son beyanları da vererek işi bırakın.
Başkaca aklıma pek birşey gelmiyor.
 
Şu konu aslında mesleğimiz açısından büyük bir yara. Aranızda sözleşme yapıyorsunuz. Karşı taraf sırra kadem basıyor, yada hiçbir şekilde ödeme yapmıyor. Sonra siz beyanlarını verin v.s. hiç kimse kusura bakmasın. Ödemesini alamadığım firmaların muhasebesini yıl sonuna yakınsa veriyorum sonrasında sözleşmemi tek taraflı sebep bildirerek feshediyorum.
Sözleşme maddemiz : 6.5) Sözleşme ile kararlaştırılan ücretin üst üste iki kez ödenmemesi meslek mensubu açısından haklı fesih nedenidir.
 
Üst