Avukatlık Bürosu ile Birlikte SMMM Bürosu.?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Hali hazırda bir daire içinde avukatlık hizmeti veren bir işyeri içindeki bir diğer odada smmm bürosu açılabilirmi arkadaşlar.?

Aynı kapıdan giriş olacak, odalar farklı olacak, tabelalar farklı olacak.?

Ruhsat verilirken bir sıkıntı olurmu, Oda temsilcisi sorun çıkarırmı.?

Bu şekildeki bir uygulama için, yönetmeliklerde bir kısıtlama olduğunu hatırlıyorum.





Doğrumudur.Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
 
Ynt: Avukatlık bürosu ile birlikte Smmm bürosu.?

Büro Edinme Zorunluluğu
Madde 14 - (Değişik madde: 21/11/2007- 26707 S.R.G Yön/3.md.)
Her meslek mensubu meslekî faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu oda bilgisinde iş yeri açmak zorundadır.
Büro standartları ve buna ilişkin usul ve esaslar Birlik Genel Kurulu'nda belirlenir. Açılan işyerleri bağımsız büro şeklinde olup, başka bir serbest meslek faaliyeti veya ticarethane ile içiçe olamaz. Meslekî faaliyetler aynı zamanda ev olarak kullanılan ikametgâhlarda yürütülemez. Bir meslek mensubunun birden fazla bürosu olamaz. Birlikte çalışan meslek mensupları da ayrı büro edinemezler.
Ortaklık bürosu veya şirket kurulması hâlinde de işyeri açılması mecburidir. Meslekî faaliyette bulunmayan meslek mensupları ikametgâhlarının bulunduğu bölgenin odasına kaydolurlar.
Meslek mensuplarının Türk Ticaret Kanununa göre bir meslek şirketi kurmaları hâlinde, şirket, kayıtlı olduğu odanın bulunduğu ilin sınırları içinde şube ve irtibat bürosu açamaz. Bir şirketin bir başka ilde şube açabilmesi, o ildeki ilgili meslek odasının çalışanlar listesine kayıtlı, şirketi temsil ve ilzama yetkili bir ortak görevlendirmesi hâlinde mümkündür.
İşyerini veya ikamet adresini değiştiren meslek mensupları ile bunların kurdukları ortaklık büroları ve şirketler, onbeş gün içinde yeni adreslerini bağlı oldukları odalara bildirmek zorundadırlar.
İşyeri açılışına ilişkin gerekli yoklama odalar tarafından yapılır. Vergi dairelerince mükellefiyet tesisinde oda sicil belgesi aranır. Büro edinen meslek mensupları odaya kayıt olduktan itibaren üç ay içinde Büro Tescil Belgesi almak zorundadırlar. Büro Tescil Belgeleri iki yılda bir vize ettirilir.
_________________________________________________

ZİNDAN ' Alıntı:
Hali hazırda bir daire içinde avukatlık hizmeti veren bir işyeri içindeki bir diğer odada smmm bürosu açılabilirmi arkadaşlar.?
Teoride açamaz.
 
Ynt: Avukatlık Bürosu ile Birlikte SMMM Bürosu.?

Aslında bakıldığında yasak koyulacak bir neden yok. İkiside serbest meslek ve yeri geldiğinde tamamlayıcı meslekler.
 
Ynt: Avukatlık Bürosu ile Birlikte SMMM Bürosu.?

Esasen bünyesinde sigorta, avukatlık, mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlik hizmetlerini komple barındıran şirketler kurulsa nasıl olur du?

Bu arada siteniz hoş olmuş.
 
Ynt: Avukatlık Bürosu ile Birlikte SMMM Bürosu.?

teşekkürler beğendiğiniz için.

Aslında tartışmak lazım. bu ülkede kanunlar yönetmelikler anayasalar tartışarak değişiyor ve güncelleniyor.
 
Ynt: Avukatlık Bürosu ile Birlikte SMMM Bürosu.?

Tartışalım tartışmasına da , biz daha tebliğ i değiştirebilecek güce sahip değiliz nerde yönetmelik bkk, khk, kanun, anayasa. Biz tartışırken yine birbirimize düşeriz. Karşıdakini dinlemeyi bilmeyen milletiz.
 
Üst