Ay Bitmeden Bordro Düzenleme

yken

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Ara 2012
Mesajlar
403
Konum
istanbul
Bir çalışan kredi çekecek, bordro istiyor, Ağustos ayının bitmesine 5 gün var, işveren Ağustos ayı 30 prim gün üzerinden bordro düzenleyemez mi? Bunun kanuni bir sakıncası var mı?
 
Kredi işlemleri için son aya ait bordro istenir, son ay ücret ödemesi yapılmış , düzenlenmiş bordro ( temmuz maaş) yeterli olması gerekmez mi?
 
Ücretsiz izin kullandı Temmuz ayında 5 gün gösterildi, bu bordro ile kredi çekemez, Ağustos ayında 30 gün çalışacak ama ay henüz bitmedi, işveren bordroyu bu şekilde vermeye razı ama bunun kanuni bir sakıncası olabilir mi?
 
Merhaba
Bordro düzenlemek birşey değil, bordro her zaman düzenlenir.Çokta bağlayıcı değildir.Ancak bordro düzenlenir altına da işçi-işveren karşılıklı imzalaşırsa bu da bir nevi taahhüt anlamına gelir.Haliyle bu taahhüde de uyulması beklenir.Ay bitmeden önceden hazırlanan bordroya uyulup uyulmadığının (bildirge bağlamında) önemi ya da tesbiti bağlamında pek bir örneğe rastlamadım.Ama mantığım bu aşamada şunu söyler.Ay bitmeden 30 günlük düzenlenecek bir bordro sonucunda işveren kaynaklı bir çıkışın yapılması da hatalı olabilir.İşçi kaynaklı çıkışlar olabilir.
Ama bence en sağlıklısı şöyle olur.
İşçi adına 25 günlük hesap özeti girişi yapın. (en azından 25 günü garanti olsun) geri kalan 5 günü de riske alıp verin 30 günlük bordro gitsin. bence en sağlıklısı böyle olur.
 
Ay bitmeden bordro düzenlenemez. Dünya hali son 5 gün yaşanmadan ne olacağı belli olmaz.
 

Benzer konular

Üst