Ay Ortasında Sgk Hesap Fişi Nasıl Verilir ?

Üyelik
9 Eyl 2016
Mesajlar
62
Konum
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba

23.08.2016 da işe başlayan bir çalışanımız 09.09.2016 da iş kazası geçirdi 4 gün rapor aldı. Hesap fişi bilgilerini girerken Ağustos Dönemi için 9 gün Ve 9 günlük ücret gireceğim.

Fakat Eylül ayı için Gün sayısına ve ücret ( PEK ) olarak ne girmeliyim ?
 
Merhaba,

Benimde sormak istediğim soru bu konuyla alakalı aslında ama tam emin olamadım cevaptan.

Örneğin, ekim ayı tam ise 30gün gösterilecek ancak kasım ayı içerisinde örneğin ayın 11 kasımda kasım ayını giriyorsak, kasım ayında iki günlük raporu olan bir çalışanın kasım ayı kaç gün yazılacak?
 
11 Kasım'da giriş yapıyorsanız en fazla 10 gün gösterebilirsiniz. Eğer 2 gün raporu varsa 11 Kasım öncesinde, bu kez o 2 günü düşerek 8 gün göstereceksiniz hesap fişi girişi yaparken. Tabi rapor tarihi 11 Kasım öncesi olmalı.
 
benim de bir sorum olacaktı bu konuyla ilgili doğum yapan bir sigortalının sigortalı hesap fişi ile sgk tahakkuku uymazsa ne gibi sorunlar olabilir
 
benim de bir sorum olacaktı bu konuyla ilgili doğum yapan bir sigortalının sigortalı hesap fişi ile sgk tahakkuku uymazsa ne gibi sorunlar olabilir

Asıl önemli olan aylık prim ve hizmet belgesindeki bilgilerdir. Ancak aylık prim ve hizmet belgesi verilmesinden önce hesap fişindeki bilgilere göre sgk bir işlem yaparsa ve sonra bu işlem yanlış hesap fişi girildiğinden dolayı sgkyı zarara ve yanılgıya uğratırsa bir yaptırım veya denetim ile karşılaşabilirsiniz. O yüzden ne olur ne olmaz hesap fişi ile aylık bildirge birbirini tutsun her zaman.
 
Üst