Aylık İzin Alacaklı mı Oluyorum ?

Üyelik
5 Tem 2018
Mesajlar
2
Konum
İzmir
Merhaba Türk yunan firmasında üç vardiya çalışıyorum
Çalışma çizelgem ektedir.buna göre izin alacaklımı oluyorum? Eklemeyi unutmuşum R harfi haftalık izin gösteriyor

https://drive.google.com/file/d/1ZffwUcGxJoDDhsxauxTfwcHa4lGxCotd/view?usp=drivesdk




Q2MGaG.png
 
Son düzenleme:
6 gün çalışma 1 gün tatil ...
Günlük vardiya sürelerine bakarsak, 8,5 saatlik bir süre var, bu süre içinde 1 saat günlük ara dinlenme süreniz varsa ( yemek-çay molası gibi) , kalan süre günlük çalışma süresi 7,5 saat olur. 7,5 x 6 = 45 saat haftalık çalışma süreniz var , bu da haftalık yasal çalışma süresi sınırıdır. Bu haliyle fazla çalışmanız yok, dolayısıyla fazla çalışma ücreti de doğmuyor, fazla çalışma ücretine karşılık kullanabileceğiniz bir izin süresi de olmuyor haliyle.
Bunun yanında gece çalışma süresinde de 7,5 saat aşılmadığından , gece çalışması yönünden de arttırılmış ücretlendirme uygulanabilecek bir durum yok.

Çalışma süresi hesabında , ara dinlenme süreleri çalışma süresinden sayılmaz, vardiya başlangıç-bitiş saatleri arasındaki yemek-çay mola sürelerini düşmeniz gerekir işyerinde bulunduğunuz süreden. Böylece günlük çalışma süresi bulunur. Sonra günlük çalışma süresi x haftalık çalışma günü sayısı formuluyle haftalık çalışma sürenizi bulabilirsiniz. Bu süre 45 saati aşıyorsa fazla çalışma yapmışsınız demektir ve bunun karşılığında öncelikle ücret ödenmesi gerekir, ancak siz talep ederseniz bu ücrete karşılık serbest zaman( izin ) kullanabilirsiniz.

Sanırım siz ara dinlenme sürelerini de çalışma süresinden sayıyorsunuz.
 
Cevabınız için teşekkürler
Gündüz çalıştığım zaman 1 saat öğle molası 30 dakika çay molası oluyor fakat diğer vardiyalar da kasım ayından haziran ayına kadar neredeyse ihtiyaç molası bile olmuyor gündüz 60 kişinin yaptığı işi gece vardiyasında olan 2 kişiye yükleniyor onun için beş dakika bile ihtiyaç molası olmuyor .

Haftalık izin kaç saat oluyor ve bu izin zamanı ne zaman başlar. 14.30 - 23 vardiyasından çıktıktan sonra ertesi gün izinli isem 24 saatlik bir dinlenme süresi oluyor fakat 23 - 07.30 vardiyasından çıkınca çıktığım gün zaten izin günüm olmuş oluyor yani pazar gece 23 de işe gidiyorum pazartesi saban 7.30 da çıkıyorum ve o gün izinliyim salı günü 7.30 a geliyorum müdürler falan diyor ki haftalık 36 saat izin vermemiz lazım ama sistem bu şekilde olduğu için aylık 24 saat izin alacaklı oluyorsun bunu da belki veririm falan diye konuşuyor .daha önce bu şekilde çalışanlar mahkemeye vermiş kazanmış acaba herhangi bir doğruluğu varmı ? işe başlayalı 2 yıl oldu sözde her ay ekstra 1 gün izin verecekler
 
Son düzenleme:
Üst