Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi Girişi Problemi

Üyelik
11 Şub 2015
Mesajlar
7
Konum
Kayseri
Merhabalar.
Evimde çalışan çocuk bakıcısı, 10/12/2014 de işe girmiş, Aralık ayında 7 gün prim, 15 gün eksik gün bildirilmiştir. Ocak 2015 Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi Girişini yapmaya çalışırken aşağıdaki resimde görülen problem ile karşılaşıyorum. Dolayısıyla Ocak ayının Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi Girişini tamamlayamıyorum.
İkinci olarak Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Onaylama butonuna bastığımda daha önce sorunsuz/başarılı bir şekilde giriş yapmış olduğum Aralık ayı Prim ve Hizmet Belgesi'nin kırmızıya boyanmış ve üzerinde "Aylık Prim ve Hizmet Belgesinde Hata Var." mesajı olduğunu görüyorum.
Bu işler benim uzmanlık alanım değil, o yüzden acemiyim.
Acaba bu iki problemi çözmenin yolunu anlatabilir misiniz?
Şimdiden ilginize teşekkürler.
İyi günler.


yP5LQ0.jpg
 
ocak ayı bildirgesi verdiğiniz için giriş tarihini kaldırınız.
7 gün çalışacaksa eksik gün 24 gün olacak
6 gün çalışacaksa eksik gün 25 gün olacak
 
Aralık ayında girenin giriş günü o ayda kalır ocak ayında tekrar etmenize gerek yok.Aynısını kopyalamışsınız duruma göre her ay güncelleme ve kontrol yapmanız gerekir.
 
İlk defa yaptığım için bilmiyorum. Şimdi anladığım kadarıyla alttaki listede 1-inci sırada bulunan kaydı silip her ay yeni kayıt eklemeliyim öyle mi?
Çünkü ben o listenin daha önceki ayların, bana bilgi vermesi amacıyla verilmiş bir listesi olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden yanlış bir şey yapmamak adına o listeye dokunmuyordum.
 
Evet alt taraf her ay yeniden düzenlenecek. Ocak ayı ve sonraki aylarda giriş tarihi kısmını doldurmanıza gerek yok. Sadece prim ödenecek gün sayısı , eksik gün ve ücret kısımlarını doldurmanız yeterli. Günlük brüt ücret ocak 2015 ten itibaren 40,05 tl buna dikkat edin.
 
Üst kısımda gerekli değişikliği yapmışsınız. Sonrasında "güncelle" tıkladığınızda alt tarafa yeni bilgileriniz gelir ve onay kısmına geçebilirsiniz.
 
Cevaplar için teşekkür ederim.
Acaba ikinci sorum için düşünceleriniz nedir?
Yani Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Onaylama linkine tıkladığımda daha önce Kasım 2014'de verdiğim ve o zaman sistemin kabul ettiği Kasım Bildirgesi için aşağıdaki resimde görülen hatayı veriyor.
yP44DN.jpg


Düzeltme yap butonuna basınca aşağıdaki resimdeki ekran geliyor.
lk11GB.jpg


Benim anlamadığım şu: Kasım bildirgesini hatasız kabul etmesine ve onaylamasına rağmen, şu an niye sistem bunu onaylanmamış gibi kırmızıya boyuyor?
Şimdiden ilginize teşekkürler.
 
Bakın Kasım ayı bildirgesi diyorsunuz ancak aşağıdaki kısımda g.gün - ç.gün kısmında ekim ayı ile ilgili bilgiler var. Onları silmeniz gerekiyor. Birde neden şu an kasım ayı için giriş yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım onun süresi çoktan geçti.
 
Sistemi öğrenmeye çalışıyorum. Ben Ekim 2014 'de bir çocuk bakıcısı işe aldım fakat ay içerisinde çıkışını verdim. Ekim 2014 bildirgesini de vermiştim ve sistem onaylamıştı. Sonra Aralık 2014'de başka bir çocuk bakıcısı işe aldım ve onun Aralık 2014 bildirgesini de vermiştim ve sistem onaylamıştı. Yani Kasım ayında bir çalışanım olmadı.
Ben bir an için bir önceki mesajımda geçen Kasım 2014 bildirgesini eski çocuk bakıcısı için verdiğim Ekim 2014 bildirgesi ile karıştırdım.
Fakat onaylanmamış hatalı Kasım bildirgesi nereden çıktı anlamadım. Acaba ben yanlışlıkla Kasım için de bildirge girişi mi yaptım bilmiyorum. Dedim ya sistemi öğrenmeye çalışıyorum.
Neyse gerçekten de Kasım 2014 de bir çalışanım olmadığı için bu hatalı olan onaylanmamış gözüken Kasım bildirgesini üzerindeki Belgeyi Sil butonuna basarak sildim ve kanaatimce sorun çözüldü.
Destek veren arkadaşlara gönülden teşekkürler.
Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.
İyi günler.
 
Aynen dediğiniz gibi kasım ayı için bilgi girişi yaptığınızdan dolayı o sistemde kayıtlı olarak duruyor onaysız bir şekilde. Bu belgesi sil yaparak silmeniz yeterli zaten silmişsiniz sorununuz çözülmüş. Bundan sonraki aylarda mevcut personel için bildirge verirken giriş-çıkış tarihi kısımlarına birşey yazmanıza gerek yok. Sadece gün , eksik gün , eksik gün sebebi , meslek kodu ve ücret kısımlarını doldurmanız yeterli. Ta ki personel çıkış olana kadar.
 
Onayladığınız bildirgelere "onaylanmış ... " kısmına tıklayarak bakmalısınız. Süresi geçen bildirimler için baktığınız ekranda çalışamazsınız. Oradan doğru veri elde edemezsiniz.
 
Üst