Ynt: Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin İşyerinde Asılı Olup Olmaması
+1
nguroy ' Alıntı:Valla bencede asmak hiç hoş değil :
+1
nguroy ' Alıntı:Valla bencede asmak hiç hoş değil :
Aykay ' Alıntı:Merhaba,
İşyerinde bu tür listenin veya yazının asılması çalışanı neden huzursuz ediyor ki. Yanı başında veya diğer odada masada oturan arkadaşın senin maaşını öğrenmesi neden tedirgin etsin? Madem herşey gizlilik içerisinde olsun istiyorsunuz, neden işyerinde beraberce iş toplantısı yapıyorsunuz. O zaman her departman birbirinden ayrı kulvarlarda koşsun. Muhasebe kendi aleminde, İnsan kaynakları kendi dünyasında olsun...
Hem üstelik işletmelerdeki her yazı kişilerin tedirginliğini gidermek için değil mi? Üretimdeki ilkokul veya okuryazar olan bir çalışanın veya bilgisayarı açmasını bilmeyen insanlar nasıl olurda sgk'nın sitesine giripde kendine ait olan bilgileri elde edebilsin. Herşeyi kendi pencerenizden bakmayın. Sen maşa başında kalemi parende attırabilirsin ama, üretimdeki adamda makineye ilham verir. O makinanın kayışı döndüğü müddetçe, hep beraber ekmek yersiniz.
Özetlemek gerekirse, işyerlerinde veya günlük hayatımızdaki her yazı muhakkak bir anlam ve kolaylık ifade etmektedir. Tıpkı yol güzergahlarında, "bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır", muhtarda seçimlerden önce seçim listesinin asılması, hatta doğa ve vahşi hayvanlardan korunmak için, "daş düşebilü ayu çıkabülü" gibi...
derelitütüncü ' Alıntı:Aykay ' Alıntı:Merhaba,
quote]
sayın aykay,
işte o üretimdeki adamın o liste gücüne gidiyor.Ben konuya zaten onun perspektifiyle bakmaya çalışıyorum.Farazi konuşmuyorum.Başıma geldi diye burda söylüyorum.Ben pek tutarı gözükmesin istiyorum.Asılmasına bir itirazım olmaz o zaman.Adamı işyerinde hem ez hem de listele.Sonra gel sanki onun hakkını savunduğundan o listeyi astığını anlat.
Malesef Ülkemizde herkes kendi aldığını başkaları ile karşılaştırır
O nedenlerle işletmelerde personel kayıtları her zaman gizlidir.
Ben de uzun süredir yöneticilik yapan biri olarak bunun gizli kalmasının daha doğru olduğuna inanaıyorum.