Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesinde Olmaması Gereken Sigortalı

ooz

Üyelik
27 Ağu 2011
Mesajlar
54
Konum
giresun
işe başlama bildirimi 01.07.2014'te yapılmış. fakat programa 30.06.2013 girilmiş. bordro bu şekilde alınmış ve bu şekilde xml olarak yüklenip aylık prim ve hizmet bildirgesi verilmiş.

aslında yer almaması gerekirdi. 7. ayda işe başlamasına rağmen haziran ayı sigorta primi tahakkuk ettirildi. nasıl çözebilirim bunu?
 
Haziran ayı bildirgelerinin yasal verilme süresi daha dolmadı.Eğer ödemeyi yapmadıysanız o kişinin Haziran ayı bildirgesini iptal edersiniz olur biter.
 
iptal bölümüne girdiğimde, sigortalı listesi çıktı. o kişiyi işaretledim.
iptal onay ekranına geçtim, onayladım. yeniden tahakkuk ve hizmet listesi çıktı.
belge türü: iptal
net prim tutarı:315,95
damga vergisi: 0,00
işsizlik tutarı: 32,13
ödenecek net tutar:348,08

doğru mu yaptım?
 
Sadece o kişiyi iptal ettiyseniz doğru.Diğer kişiler olduğu gibi kalacak.Artık Haziran ayı için o kişiye prim ödemeyeceksiniz.Diğer çalışanların primini ödeyeceksiniz sadece.

Elinizdeki Haziran dönemi tahakkuku ile bankaya gittiğinizde tahakkukta gözüken tutardan daha düşük bir ödeme çıkacak.O 1 kişiyi iptal ettiniz çünkü.
 
Yeniden tahakkuk gönderilmesine gerek yok ki.O kişi zaten Haziran ayında bulunmuyor.O kişinin iptal edilmesi yeterli.Diğerleri zaten olduğu gibi duruyor tahakkukta.Sadece iptal verilecek tekrar tahakkuk gönderilmeyecek.
 
Üst