fonradar

Aylık SGK Bildirge Geç Verilme

meduzam

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Kas 2005
Mesajlar
457
Konum
ankara
ocak ayına ait 2 adet işçi girişi 3 adet emekli girişi yaptım
ocak ayına ait aylık sgk ek bildirge ve sgdp asıl bildirge vereceğim bunun için sgk'a nasıl bir dilekçe yazıp ekinde bildirgeleri vermem gerekir.
Ocak ayına ait ek vereceğim. Emekli daha önce verilmediği için SGDP Assıl bildirge mi vereceğim
 
Bunun için dilekçe yazmanıza gerek yok.Sadece asıl ve ek bildirgeleri düzenleyip vermeniz yeterli.SGK gereken işlemleri yapacak ve Ocak dönemine ait çıkacak olan prim borçlarını sisteme girecek.Sizde daha sonra ödemeyi yaparsınız.İdari para cezalarınıda tebliğ ile bildirecekler.Ya da işveren/işveren vekili gidip elden alabilir tebliği.

Dediğiniz gibi tüm sigorta kolları olan personel için ek bildirge , emekli olan personel için asıl bildirge düzenleyeceksiniz.Ocak döneminde emekli olsaydı onlar içinde ek verebilirdiniz ancak hiç SGDP'ne tabi bildirim olmadığı için asıl bildirge vereceksiniz emekli kişiler için mecburen.
 
Bir de buna ek olarak ocak ayından itibaren muhatasar beyannamelere de düzeltmemi vereceğiz internetden ek mi vereceğiz sadec bu işçileri ekleyip nmi vereceğiz yoksa muhtasar tamamen yeniden bu işçielr ekelnerek mi verilecek acab.
Bir de bu işçileri muhtasarının hepsini temmuz ayına eklesem bilrisem sorun olur mu.
Ocaktan itibaren düzeltmede gerekçe kısmına ne yazmam gerekece internetden verirken hangi sütunlar işaretlenecek KSS+PIS Mİ
muhtasarı tamamını ek olarak değil de yeniden mi verilecek
 
3 aydan daha eski bir işlem olacağı için yanınızda işe giriş bildirgelerinin örn. götürmenizde fayda var. SGK bildirgeleri işleme almadan önce incelemeye de sevk edebilir.
 

Benzer konular

Üst