Aynı Anda İki Farklı İşyerinde Sigorta Priminin Yatması

Üyelik
24 Kas 2011
Mesajlar
2
Şu anda çalışmakta olduğum özel bir firmada sigorta primim yatmaktadır. Nişanlım şehir dışında resmi bir kurumda çalışmaktadır. Onun eş durumundan bulunduğum şehre tayinin olabilmesi için sigortamın aralıksız olarak bir firmada 1 yıl süreyle yatması gerekmektedir. Ancak özel sektörde iş garantim olmadığı için ve benim sigortamın aralıksız olarak 1 yıl yatması gerektiği için tanıdık birisinin işyerinden ayrı bir sigorta başlatmak istiyorum .Yani kendimizi garanti altına alıp 1 yılın sonunda eş durumundan tayinini sağlamak istiyoruz. İki farklı işyerinden aynı anda sigorta yatırmak mümkün müdür? Yoksa sistem zaten sigorta primin yatmakta olarak görünüyor deyip ek sigorta primimi kabul etmeyebilir mi?
 
Ynt: Aynı anda iki farklı işyerinde sigorta priminin yatması

Selamlar
Yazınızdan anladığım şu..
Siz şu anda zaten sigortalısınız.Yani nişanlınızın tayini için size şart koşulan sigortalılığınız normalde işliyor.Ama işyerinden çıkarılabilirim.Kendimi garantiye almak için 2.bir yerde de sigortam başlarsa sorun olur mu derdindesiniz.Sanıyorum doğru anladım.,
Devlet memurlarının tayin prosedürlerini çok fazla bilmem ama şunları söyleyebilirim.

Öncelikle 2 farklı firmada aynı anda sigortalı olabilmeniz mümkün.Ancak akabinde gelecek çok soru var.

1- 2.işyerinde bilffil çalışmayacağınız için işyeri açısından gerçek dışı beyan olacağı için tesbiti halinde cezai müeyyideleri ağırdır.İşverene ceza gelebileceği gibi,sizin çalışmışlıklarınızda iptal edilir, ödenen primlerde geri verilmez.
2- Her iki işyerinde gün 24 saat sigortalı görünmeniz uygun değildir.Aynı anda her iki yerde bulunamayacağınızdan işi garantiye almak anlamında 2.firmada belli saatlar arasında çalıştığınızı gösterir şekilde kısmi süreli iş sözleşmesi yapılarak bu sağlanabilir.Priminiz çalışma saatinize göre hesaplanarak gösterilebilir.2.firmada bu kadar teferruata girer mi ayrı konu.
3- 2 firmada çalışmanız ssk açısından kabul edilsede çalışılan gün hanenize aylık 30 gün olarak geçecektir.yani 30 ordan 30 ordan bir ayda 60 gün sigortalı görünemezsiniz.Dolayısıyla işyerinden herhangi birindeki çalışmanız emeklilik esnasında ödenen prim gün sayısı olarak dikkate alınmayacak,yatırılan primler sadece emeklilik maaşına olumlu etkisi olacaktır.
4- Sizin için aranan 1 yıllık çalışma şartı eğer 30 gün üzerinden 360 gün olarak hesap edilecekse tayin aşamasında ssk gün dökümünüze bakılacağından 1 yılda değil 360,720 gün görünecektir. Eğer kurum bunun 360 günü dikkate alınmaz derse 2.sigortalılığınız boşuna yapılmış olacaktır.
5- Eğer 1 yıllık süreyi gün bazında değilde süre bazında dikkate alacaklarsa (giriş tarihinden itibaren 1 yıllık süreye bakılacaksa) o zaman 2.sigortalılık işe yarayabilir.İŞyerlerinden birinden ayrılsanız bile diğer işyerinden süre işlemeye devam edecektir.

Özetle olayı sadece 2.sigortalılık kanunen mümkünmü anlamında değerlendirmemek lazım.Tayin şartlarında aranan 1 yıllık sürenin detaylarını bilmek lazım.

Şimdilik bunları söyleyebilirim.Belkide olay bu kadar detaya inmeyi gerektirmeyeek kadar basit çözülecek.Sadece karşılaşabileceğiniz riskleri bilmeniz açısından anlattım.
Saygılar
 
Ynt: Aynı anda iki farklı işyerinde sigorta priminin yatması

Doğru anlamışsınız durumu

360 veya 720 gün prim yatması değil bizim için önemli olan , ikinci işyerinde sigortalı başlama tarihi önemli

Çalışma saatine göre prim yatması konusunu ikinci işyerinin muhasebecisiyle görüşmem gerekiyor anlaşılan

Yardımınız için teşekkür ederim ;)
 
Ynt: Aynı anda iki farklı işyerinde sigorta priminin yatması

şu da mümkün. ilk işyerinden çıkışınız verilecekse bunun derhal size bildirilmesini isteyebilirsiniz. sonrasında hemen 2. firmadan girişinizi yaptırırsınız. yani akşam işten çıkmış sabah yeni işe başlamış gibi. bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.
 
Merhabalar Benimde basımdan soyle bir olay gecti 2008 yılında 1 yıllık taahuut vermiş oldugum bir firma( o esnada baska bir firmada calsıyorum ) benım bılgımı almadan 4 yıl benım dıplomamı kullanarak calısan gostererk prim odemesi yapmı 1400 tl civarı aylık ortalama ben kendı calsıtıgım şirkette aylık ortalama 2500 tl civarında prim odmesi yapılıyordu . gecen yıl kamu sektorune girince hizmet birleştirme için sgk ya yazdııgm dılekce osnrasında calsımadıgım firmadan yatan primleri dikkate aldıgım ayın 30 gun de ibaret oldugu dolayısıyla kendı calsıtıgım 2500 tl yatan primleri dikkate almayarak hizmet birleştirmemi dusuk olan primler üzerinden yaparak bana cevap yazdılar. benım bu duurm da herhangi bi kaybım olmusmudur ve adıma 1 yıl vermiş oldugum taahhute ragmen 4 yıl calsıyor gbi gosterip odeme yapan firmayla alakalı ne yapbilirim sanırım 2500 tl prim yerine 1400 tl prim yattıg için bır kayba ugramıs oluyorum. Tesekkurler.
 
Üst