Aynı İşverene Ait Başka Ssk Dosyasında 6111 Teşvik

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
merhabalar.. 6111 ssk teşvikli olarak çalışan bayan aynı işverenin başka bir dosyasına aktarıldığı zaman önceden beridir devam eden teşviği devam edebilirmi araştırdım ama bulamadım..teşekkür ederim.
 
Dosya bazında geçerli olduğunu düşünmekteyim. Başka dosya numarasına aktarıldığında teşvikten yararlanma devam edemeyeceği kanaatini taşımaktayım. Çünkü işe almadan önce geriye dönük 6 ayın ortalaması hesaplanırken aynı dosyada ki çalışanlar hesap edilmektedir. Saygılarımla.
 
Eğer başka bir dosyaya girişi olursa 6111 sayılı teşvikten yararlanamaz.Çünkü teşvikten yararlanacak kişinin işe girdiği tarihten itibaren 6 ay öncesine kadarki aylık prim ve hizmet bildirgelerinde görünmemesi şartını sağlamamış olur.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim...aynı konuya alakalı olarak 6111 teşvikli bir kişi öteden beridir çalışıyor.....şartları taşıyan bir kişiyi daha bu ay teşvikli girişini yaptık...şu anda 2 kişi 6111 teşvikli devam etmiş oluyor bu ay tekrar bir işçi girişimiz daha olacak onuda teşvikli yapma durumumuz olur mu....burada dikkat edilmesi gereken ayrıntı nedir acaba teşekkür ederim.
 
Diğer şartlar sağlanıyor olabilir ancak bir ortalama konusu var biliyorsunuz.Yeni alınan işçinin ortalamaya ilave olarak çalıştırılması şartı var.En çok hata bu ortalama konusunda yapılıyor.Bunu dikkatli inceleyin.Diyelimki son 6 ayın ortalaması 10 kişi.Bu yeni alınan işçinin 11. kişi olması lazım kanundan yararlanabilmek için.
 
Üst