OSMAN BEY,
Tatile gitmenize gerçekten çok sevindim. Ama fazla tatile çikmamanizi tavsiye ederim. Ben de çikmayi düsünmüyorum. Ben oturup kitaplarimi okuyarakta, tatilimi yaparim. size de öneririm çok güzel ve faydali oluyor. Degil Mi Tamer Bey, siz de tavsiye etmez misiniz?
Ilgili teblige dikkatlice bakarsaniz,
Tebligin 76 model oldugunu,
Orada sözü geçen 104. maddenin, güncel 104. maddeden sizin çalistiginiz isyeri ile tatil yaptiginiz yer arasindaki fark kadar bir fark oldugunu,
76 yilinda, 76 yilindaki 104. maddeye göre çikan bir tebligin, günümüzde hiçbir anlam ifade etmedigini,
Oradaki 104 madde deki; "yıllık olarak ödenen ücretlerin vergileri (1) numaralı cetvele göre, hesaplanır...... Günlük, haftalık, aylık ve yıllık ücret, ücretin günlük haftalık, aylık veya yıllık bir devre için hesaplanarak ödenmesini ifade eder... Yukarıda belirtilen şekiller dışında ve devreler tâyin edilmeksizin yapılan bilûmum ücret ödemeleri yıllık ödeme sayılır", ifadesinin artik, 2005 yilindaki 104. maddede yer almadigini, dolayisiyla, yazinizin sonuna, bu teblig halen yürürlüktedir, yazilamayacagini,
Tebliglerin taniminin ne oldugunu, açip bir vergi hukuku kitabindan okumamiz gerektigini,
Tebliglerin bir yasa hükmünü açiklama üzere çikarildigini,
Yasalar degistikçe bazi tebliglerin degistigini, bazilarinin ise degistiirlmesinin unutuldugunu,
Hadi tebligi kabul etsem/etsek bile (IMKANSIZ), yillik 6 milyara kadar isçilere yapilan yardimlarin vergiden müstesna (oh ne güzel) olamayacagini,
Hadi oldu diyelim, o tebligde geçen ifadenin "yillik ikmamiye" oldugunu,
Benim ve buradaki arkadaslarin niyetinin, ciddi ciddi birseyleri tartisip, dogru yolu bulmak ve yeni yetisen arkadaslara yardimci olmak oldugunu,
Gelir vergisi kanunu'nun ücreti tanimlayan 61. maddesinin açik-net-anlasilabilir oldugunu,
Genel hukuk kurallari çerçevesinde, ücret nedir, isçi ve isveren nedir, bunun kolayca anlasilabilir oldugunu,
Gelir vergisi kanunu'nda 85. ve 86. maddeler diye bir madde oldugunu,
Yine GVK'nunda 2. madde ve 1. maddelerin oldugunu,
Bunlarin ne anlama gelebilecegini,
Sonuç olarakta oraya yazmis oldugunuz yazinin kusura bakmayin ama çok abes oldugunu
anlarsiniz.