Az Tehlikeli İşyerlerinde İşveren

kdryksk83

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Nis 2014
Mesajlar
153
Konum
izmir
Merhabalar az tehlikeli iş yerleri için işveren kendi eğitim ve sınavla aldığı sertifika ile kendi yapabilir diye bir yazı okudum bu tüm az tehlikeli iş yerleri için geçerli midir yok sa personel sayısına mı bağlıdır ?
 
10 kişinin altındaki az tehlikeli işyerleri için geçerli. 10 kişi ve üzeri ise kendi yapamıyor dışarıdan hizmet almak zorunda.

Ayrıca 10 kişinin altında az tehlikeli işyeri ise güvenlik uzmanlığı işini işveren yapabiliyor aldığı sertifika ile ama işyeri hekimi için mecbur yine dışarıdan hizmet almak zorunda.
 
Tekrar merhabalar bir sorum daha olacaktı. Tespit nasıl yapılacak? 1 Temmuz da başlatmasak doktor ve güv. uzmanını çalıştırmaya bunu nasıl fark ederler? denetim mi yapılacak yok sa başka bir yöntemleri var mıdır?
 
İşyeri hekimi ve İSG uzmanı atamaları İSG Katip üzerinden yapılıyor. Dolayısıyla denetime gerek olmadan bir tuşla tüm bilgiler yetkili merciler tarafından görülebilir. Otomatik olarak ceza kesilebilir.
 
Bakanın bizzat açıklaması gss prim tahsilat oranı %6 , iş güvenliği konusunda ceza keserler mi bilinmez ama tahsilat oranı yine bu düzeylerde kalır ve gün gelir bir bakmışsınız siliniverir. (Örn; gss yeni getirilen yaş şartı ile geçmiş primler siliniverdi.)
 
Bizde patron sınava girip iş güvenliği için belge almasına rağmen 12 kişi çalışan olduğundan dolayı bir isg firması ile anlaştık mecbur.
 
Üst