fonradar

BA - BS _ KDV Düzeltme.

Yeniyurt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
401
Bugün Mart ayına ait BA ' ya giren bi Emtia alış faturası geldi. Bugün 10 Mayıs 2012 ve BA - BS Düzeltme için son gün (Cezasız). BA 'yı düzeltip göndereceğim nasib olursa. Gelen Faturayı Mart ayına ilgili tarihe işleyip KDV düzeltmesi mi yapalım, yoksa Nisan ayına yani geç geldiğinden işleyip, BA da Nisan ayında mı göstereyim. Karşılıklı Mart ve Nisan BA larında uyumsuzluk oluşturacak, Takip edeceğimiz yol hakkında görüşlerinizi ve uygulamalarınızı yazarsanız sevinirim. // Ayrıca bu tür olayların gerçek uygulaması ne konu hk bilgi verirmisiniz ?. Teşekkürler.
 
Ynt: BA - BS _ KDV Düzeltme.

Mart ayı kdv beyannamenize düzeltme vermelisiniz.
 
Ynt: BA - BS _ KDV Düzeltme.

Geç gelen faturaların kaydı nda dönem aşılmamak şartıyla KDV indirim konusu yapılabileceğ ve örn. aralık ayında yız geçmiş şubat ayına fatura geldi. Defterlerimizi de Eylül sonuna kadar yazdırmış olalım. Şubat ayına kayıt ve düzeltme kayıt çelişkisi. Doğruyu bulmaya çalışıyorum mantık çerçevesinde ve kanunlar uygulamalar doğrultusunda, çabam yanlış yapmama hususunda. habire hergün birşeyler değişmekte. istenmekte bizim hizmet ettiğimiz sektör mükellefler olmaktan çıktı Maliye ye çalışır olduk SGK ya çalışır oldukk ücretini de mükelleflerden istiyoruz. birisi bi dur demeli bu hareketliliğe iyice bunaldıkk.. bi de TTK ... neyse bir dokun bin ah işit olmasın konumuzz... :-X
 
Ynt: BA - BS _ KDV Düzeltme.

KDV Kanunu madde 29/3'e göre indirim hakkı vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılı aşılmamak şartıyla, ilgili vesikaların kanuni defterlere kaydedildiği vergilendirme döneminde kullanılabilir. Faturayı Nisan ayında deftere kaydedip, bu ayda indirilecek KDV olarak dikkate alabilirsiniz. Mart ayı için düzeltme vermenize gerek yok. Uyumsuzluk olacak ancak bunun nedeni size sorulduğunda mantıklı ve kanuna uygun bir açıklamanız da olacak.
 
Ynt: BA - BS _ KDV Düzeltme.

B formunda mart ayına düzeltme, kdv de ise nisan başına kayıtlayıp ind kdv indirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nisana kayıt ettiğinizden nisan B formunda bir kez daha göstermemeniz gerekiyor.
 

Benzer konular

Üst