fonradar

Ba-Bs Bildirimlerinde Dsi 'ye Ödenen Bedel

merihs12

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2008
Mesajlar
811
Konum
kocaeli
Elektrik üretimi yapan firmamız ocak ayında Dsi 'ye havza gözlem bedeli adı altında 5573 TL bedel ödüyor makbuz karşılığında. Bunu Ba formuna dahil etmelimiyim ...teşekkürler
 
Sayın merih

Hangi alış ve satışlar bildirime konu edilecektir?



Mükelleflerin 2010 yılı ve müteakip yılların aylık dönemlerine ilişkin mal ve/veya hizmet alışları ile mal ve/veya hizmet satışlarına uygulanacak had 5.000 TL olarak belirlenmiştir. Buna göre, bir kişi veya kurumdan KDV hariç 5.000 TL ve üzerindeki mal ve/veya hizmet alışları, Form Ba; bir kişi veya kuruma KDV hariç 5.000 TL ve üzerindeki mal ve/veya hizmet satışları ise Form Bs ile bildirilecektir. Söz konusu 5.000 TL’lik haddin uygulanmasında özel matrah şekline tabi mal ve/veya hizmet alış ve satışlarında KDV dahil, özel tüketim vergisine tabi işlemlerde ise ÖTV dahil tutarlar dikkate alınacaktır.



Bildirim mecburiyeti bulunan mükelleflerce, belirlenen hadler çerçevesinde yapılan her türlü mal ve/veya hizmet alış ve satışları, bunlara ilişkin belgenin türüne (fatura, irsaliyeli fatura, serbest meslek makbuzu, müstahsil makbuzu, gider pusulası, akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihaz fişi, sigorta komisyon gider belgesi ve yolcu bileti gibi) bakılmaksızın Ba-Bs bildirim formlarına dahil edilecektir.

Ba-Bs bildirimlerinde 5.000.-tl üstü mal ve hizmet alımlarının tamamı bildirilir.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst