Ba Bs Düzeltmesinde Hata

Üyelik
27 Ocak 2011
Mesajlar
3
Üstadlarım geç gelen faturalardan dolayı az önce 9. aya ait BA düzeltmesi verdim fakat verdigim düzeltmedeki rakamlardan birini sehven hatalı yazmışım şimdi ne yapmalıyım tekrar bir düzelme daha verirsem iki kere mi ceza glicek... saygılarımla
 
Ynt: Ba Bs Düzeltmesinde Hata

Düzeltilen her form için ayrı ayrı cezası var

İkinci paragrafı okuyunuz işin ayrıntısını siz bildiğiniz için

Bildirim süresi içerisinde yapılan düzeltmeler için bir ceza uygulanmayacak, ancak düzeltme işlemini, bildirim süresinden sonra yapanlara, V.U.K.nun mükerrer 355 nci maddesi hükmüne istinaden , düzeltilen her bir form için ayrı ayrı olmak üzere özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, hiç bildirimde bulunulmadığı veya vergi idaresi tarafından eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunulduğu anlaşıldığında ba ve bs formları için tek bir usulsüzlük cezası kesileceği halde, süresi sonunda verilen düzeltme bildirimlerinde ba ve bs formları için ayrı ayrı usulsüzlük cezası kesileceğidir.
 
Ynt: Ba Bs Düzeltmesinde Hata

Az önce 444 0 435 numaradan danıştım kesilen son düzeltmenin geçerli olacagını söyledi açıklama kısmına da açıkça yazdıgınız taktirde iki ceza yemezsiniz dedi... zaten aynı gün içinde sadece rakamların bir hanesinde sehven bir hata yapılmış ve akabinde düzeltme verlierek aynı gün dogru rakkam yazılmış ..bunun için ceza yiyeceksek vay halimize diyorum..

NOT:Gerçi belli olmaz yinede kesebilirler :)
 
Ynt: Ba Bs Düzeltmesinde Hata

Şifahen söylenmiş birşey, dayanağı yok gibi.
Bence yapılan düzeltmeye ayrı ayrı ceza keserler.Benimde başıma geldi ancak ikinci kez düzeltme vermeye cesaret edemedim.Gözümü kararttıp, onlar bulsunlarda düzeltmemi istesinler dedim artık.!
Geçmiş olsun.!
 
Üst