fonradar

Ba Bs Düzeltmesinde ne kadar ceza gelir.?

mls1994

Katkı Sunan Üye
Üyelik
27 Ağu 2009
Mesajlar
100
merhabalar

benim sormak istediğim ba formunda isim benzerliğinden dolayı başka bir firmanın ft sını 9 adet vermem gerekiyorken 10 adet o 600 küsürlük ft yıda eklemişim ocak ayın ba sında buna düzeltme verebilir miyim? ve buna ceza gelir mi ? ve uykularımı kaçıran 2009 da süresi geçmeden verdikten hemen sonra fark edip süre geçmeden düzeltme verdim ba için bunun için ceza gelirmi ) bu konuda bilgili arkadaşlarımdan acil cevap bekliyorum.

şimdiden çok teşekkürler .....
 
Ynt: ba bs düzeltme

Mrb Ocak ayına ait vereceğiniz düzeltme beyanında özel usulsuzluk cezası yersiniz. Diğer 2009 ayına ait süresinde verdiğiniz düzeltme beyanında ise ceza yemezsiniz süresi gecse bile 10 gun içinde düzeltmlerde de ceza yok Kolay Gelsin
 
Ynt: ba bs düzeltme

ocak için 1.000 TL ceza yersiniz. Aralık dönemi için verilen dzt eğer 10 günlük sürede verildi ise cezaya muhatap kalmazsınız. Ocak dönemi için belki Maliyenin farketmesini beklemek daha mantıklı.
 
Ynt: Ba Bs Düzeltme

Arkadaşlar bu 10 günlük süre içinde verdiğimi düzeltmelerde ceza yoktu ama son düzenlemeyle artık ceza kesildiğini biliyordum.Hala eskisi gibimi yani 10 gün içinde düzeltmelerde ceza yine yok mu?
 
Ynt: Ba Bs Düzeltme

yani ba da eksik göndermemişiz ki sadece 600 tl lik başka birinin ft o firmaya ekleyip göndermişim eksik bişi yok ki niye ceza olsun :(
 
Ynt: Ba Bs Düzeltme

vede şu anki yani ocak 2010 dan itibaren tahakkuku onayladıktan sonra süre geçmesede geçsede düzeltmeye ceza var mı ? yani 2009 da 10 günlük süre 2010 da yok mu
 
Ynt: Ba Bs Düzeltme

Süresi içinde yapılan düzeltmelerde ceza yok.
Daha öncede forumda yazıldı, kanun md açık 10 günlük sürede diğer ind. cezada halen geçelliliğini korumakta.
 
Ynt: Ba Bs Düzeltme

Elektronik ortamda verilme zorunluluğu getirilen bildirim veya formlara ilişkin olarak süresinden sonra düzeltme amacıyla verilen bildirim ve formların, belirlenen sürelerin sonundan itibaren 10 gün içinde verilmesi halinde özel usulsüzlük cezası kesilmez, takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/2 oranında uygulanır.


ocak dönemi son bildirim günü 28 şubat olmasından bahisle, ilk 10 günlük süre geçti, + 15 gün lük süre de geçti.
 
Ynt: Ba Bs Düzeltme

Eski düzenlemelerdeki ceza hadlerini ve sürelerini biliyorum.Bu son düzenlemede artık 10 günlük süreye bakılmaksızın süresinden sonra verilen tüm dzüeltmelerde artık ceza var diye biliyordum. Demekki eski sistem hala devam ediyor,güzel..
 
Ynt: Ba Bs Düzeltme

arkadaşlar günaydın kolay gelsin,
şubat ayında vergi mükellefi olmayan birine araç satışı yaptık (15.000TL) bunu bs de bildirmeyi unutmuşuz. şuan düzeltme versem ceza gelir mi
ayrıca karşı tarafın vergi mükl.olmadığı için bildirmeme gibi bir durumumuz var mıdır?
saygılarımla;
 
Ynt: Ba Bs Düzeltmesinde ne kadar ceza gelir.?

Düzeltme amacıyla kanunu verilme süresinin sonundan itibaren;

ilk on gün içinde verilen formlar için ceza uygulanmamaktada,

Takip eden onbeş gün içinde verilen formlar için 500.- TL.

Sonrası verilen formlar için 1000.- TL. özel usulsüzlük cezası uygulanmaktadır.
 
Ynt: Ba Bs Düzeltmesinde ne kadar ceza gelir.?

Merhaba Arkadaşlar, Ocak 2010 dönemine ait BS formunda satış yaptığımız firma yerine sehven kendi firmamızın ünvanını ve vergi numarasını yazmışız. Rakamda ve belge sayısında hiçbir değişiklik yok. Maalesef durumun yeni farkına vardık. Bunun için düzeltme beyannamesi verdiğimizde yine 1.000 TL mi ödeyeceğiz ?
 
Üst