Ba Bs Hk.

beyhanserin

Katkı Sunan Üye
Merhabalar,

Vergi mükellefi olmayanlara kesilen ft.lar ba ve bs formlarında gösterilecek mi?

Teşekkürler

evet gösterilecek Bs bildirim formunun doldurulmasında mükellef olmayanlara yapılan satışlar için alıcının vergi kimlik numarası "2222222222" olarak kodlanacaktır

Arkadaşlar bu dedikleriniz ithalat ve ihracat yapanlar için geçerli
3.1.5 yazılı ve türkiyede mükellef olmayanlara yapılan satışlar ile türkiyede mükellef olmayanlardan yapılan alımlar

Başka bir dayanak var mı bununla ilgili

sn.serin 30.000 ytl rakamının üstünde ise belirtmek zorunlu vergi numarası bölümünede potansiyel vergi numarasını yazarsın

Bir kişi veya kurumdan yapılan KDV hariç 30.000 YTL ve üzerindeki mal ve hizmet alımları, " Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba) " ile; bir kişi veya kuruma yapılan KDV hariç 30.000 YTL ve üzerindeki mal ve hizmet satışları ise "Mal ve Hizmet satışlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Bs)" ile bildireceklerdir.

mükellef veya mükellef olmayan diye bi ayeım yapılmamış, buna göre mükellef olmasa da eğer haddi aşıyorsa bildirilecek.

sayın serin,
ba ve bs formları, 30.000.-YTL lik limiti aşan ve adına fatura kesilen herkesi kapsıyor.

açık bir dayanak var mı?

çıkan tebliğleri okuyorum ve buna dair net bir şey göremedim.

FORM “Bs” NİN DOLDURULMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Vergi Kimlik Numarası (10 no.lu alan): Bu alana, kendisine mal veya hizmet satılan mükellefin vergi kimlik numarası yazılacaktır. Türkiye’de mükellef olmayan yurt dışındaki alıcının vergi kimlik numarası olarak “2222222222” yazılacaktır. Vergi mükellefi olmayan kişilere kendisinin satış yapmış olması halinde bu alan boş bırakılacaktır.

Bu açıklama yeterli sanırım..

Kolay gele..

17/Ağustos/ 2006 Tarih ve 26262 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 362 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre, 2005 yılına ait Ba ve Bs formları, 30 Eylül 2006 tarihine kadar verilecektir . (30 Eylül hafta sonu tatili olması nedeni ile bildirimlerin verilmesi 2 Ekim Pazartesi günü sonuna kadar uzamaktadır) iyi çalışmalar.

Merhaba ;

Başka bir forumda da görüşülen bu konu ile ilgili gelen mesajı paylaşmak istiyorum.

Kod:
Değerli Meslektaşlarımız Ba Bs yi elden verecekler için Bu gün (29.09.2006) Son gündür. Elektronik ortamda verecekler için yarın 30 eylül cumartesi 23.59 a kadardır.

İstanbul odası Ba-Bs lerin 30 eylül tatil olduğundan 2 ekimde verileceğini duyurmuştur bunun hukuki ve mali bir dayanağı olmayıp tamamen yanlış yoruma dayalı bir bilgilendirmedir.

Herhangi bir uzama olmadığı taktirde elden verme nin son günü bugün elektronik ortamda vermenin son günü ise yarındır.

çok teşekkürler. az kalsın bğitanesini pazartesiye bırakacaktım.

herkese iyi çalışmalar.

sn.muhasebe bununla ilgili yayınlanan bir haber ya da kanıt varmı benim vermiş olduğum haber ismmmo resmi internet sitesindendir ayrıca bugüne kadar hafta sonuna denk gelen beyanname verme süreleri bir sonraki iş gününe sarkmaktadır cumartesi son gün deme gibi birşey söz konusu değildir. herkese iyi çalışmalar

Merhaba ;

Diğer forumun ismini bilerek buraya yazmadım.

Sadece orada görüşülen ve bana da mail olarak gelen bilgiyi paylaşmak istedim.

Aslında işin ilginç olan yanı tebliği çıkartırken buna benzer soru işaretlerine yer vermeyecek şekilde düzenleme yapılmış olması gerekir.

Cumartesi mi ? Pazartesi mi ?

Bulmaca çözdürüyorlar.

Ben kendi açımdam cumartesi son günmüş gibi işlemlerimi tamamlamayı düşünüyorum.

Sn Gökhan64 ; Size özel mesajdan gelen maili ve forumun adresini ileteceğim.

Merhaba ;

Çok büyük olasılıkla sirküler hazırlanıyordur.

Bugün ilerleyen saatlerde netleşir.Böyle mübarek bir günde nelerle uğraşıyoruz ?

vergi mükellefi olmayanlara yapılan satışlarda vergi nosunu boş geçince kabul etmiyo ne yazmak gerekiyor.