fonradar

Ba-bs ithalat

Üyelik
17 Ara 2010
Mesajlar
26
Konum
istanbul
serbest bölgede faaliyet gösteren bir firmadan ithal makine aldık. ba formumuza rakamı gümrük beyannamesinin üzerindeki tutar ve kuru baz alarak bulduğumuz rakamı yazdık. karşı firma bs formuna gümrük beyyanamesinin kapanış tarihindeki kuru baz bulduğu rakamı yazdığını söyledi. bu sebebten dolayı mutabık kalamıyoruz. kanunda ise şoyle bir madde var.

"3.2.2. İthalat işlemlerinin form Ba ile bildirilmesinde Gümrük Beyannamesi giriş tarihi, ihracat işlemlerinin form Bs ile bildirilmesinde ise, fiili ihracatın gerçekleştiği tarih dikkate alınacaktır.

Ayrıca serbest bölgelerde faaliyette bulunan mükelleflerin yurt içine yaptıkları satış işlemlerinin form Bs ile bildirilmesinde serbest bölge işlem formu tarihi ve tutarı dikkate alınacaktır."

nasıl bir yol izlemeliyim ? iyi çalışmalar...
 
Ynt: Ba-bs ithalat

Ben serbest bölgedeki firmanın beyanına uyarak Ba formunu düzenliyorum. Bazen fatura ile ithalat beyanname tarihi arasında ay farkı bile olabiliyor. Tebliğe uyarsak mutlaka fark çıkar, bunun için fark yaratmadan beyan ediyorum..
 
Ynt: Ba-bs ithalat

bende karşı tarafın rakamını bildirmeyi düşünüyorum. kdv iadesi alıyorum problem çıkmasın. cevap için teşekkürler...
 
Ynt: Ba-bs ithalat

bende kdv iadesi alıyorum şimdiye kadar sorun olmadı. İndirilecek kdv listesinde ithalat olarak vergi numarasını 1111111111 şeklinde yazın...
 
Ynt: Ba-bs ithalat

ithalat işlemleri sırasın da mallarımız antrepo beyannamesi açılarak antrepoya alınıyor burdan çekerek millileştiriyoruz ancak ay sonun da antrepoda kalan mallar oluyor bunları ba da beyan etmemiz gerekir mi?
 
Ynt: Ba-bs ithalat

Serbest bölge den alış yaptığınızda mutabık kalma şansınız yok. siz gümrük gürüş beyannamesine göre işlem yapacaksınız, serbest bölge firması ise S.Bölge işlem formuna göre işlem yapacak. şöyle bir örnek verelim. serbest bölge işlem form tarihi 31.05.2012 olsun. gümrük giriş beyanname tarihi ise 01.06.2012 olsun. doğal olarak ithalatçı firma haziran dönemi Ba formunda bildirimde bulunacak. serbest bölge firması ise Mayıs Bs Formunda bildirimde bulunacak.
 

Benzer konular

Üst