Ba Formu

Ynt: Ba Formu

teşekkürler.
net olmuş bende yapmıyorumda bir yerde gözüme çarpınca emin olmak istedim.
 
Ynt: Ba Formu

Ba ve Bs formlarında KDV ve stopaj kontrolu esas alınıyor..daha önce izah ettim kira makbuzu ile stopajlı ödenen kiraların da gösterilmesi gerektiği kanaatindeyim. 381 sayılı tebliğin 4.8 maddesi müstahsil makbuzundan ve bunun bildirileceğinden bahsetmektedir. Aynı şekilde makbuzlu kira ödemelerinin de bildirileceği hükmü ortaya çıkıyor. Bu sayede kira gelirlerinin de kontrolü yapılmış olacaktır.
O bakımdan sn emek73 kdvsiz kira giderlerinide ba-bs formlarında göstermelisiniz
 
Ynt: Ba Formu

arkadaşlar ba ve formu ile ilgili çıkan tebliğde mal ve hizmet alımları deniyor fakat bu tebliğin ruhuna baktığınızda kdv ile ilgili işlemlerden bahsettiği için kira faturalarını (stopaj hesaplanan) ba formunda gösterilmemesi gerekir. Gösterilse ne olur? hiçbirşey olmaz.! bazı muhasebe programlarında ba ve bs de stopajlı kirayı hiç dikkate almıyor.
 
Ynt: Ba Formu

bana kalırsa gösterilmesi hükmü geçerlidir. usulüne uygun olması açısından.. fakat gösterilmeyip diğer seçeneğinde gösterilirse ne olur arkadasımızın dedği gibi bir şey olmaz...


kolay gelsın...
 
Ynt: Ba Formu

381 sayılı tebliğin 4.8 maddesi müstahsil makbuzundan ve bunun bildirileceğinden bahsetmektedir. Aynı şekilde makbuzlu kira ödemelerinin de bildirileceği hükmüne ulaşabiliriz..

unutmamalıyız ki Ba-Bs formlarında KDV ve stopaj kontrolu esas alınıyor.
 

Benzer konular

Üst