Ba ve Bs Formları Aylık oldu.! [GEÇMİŞ OLSUN :) ]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Sayın forumdaşlar size iki link veriyorum.

Bunlardan bizlerin kayıtlı olduğu odalarımızdan biri İsmmmo nun sayfası.
Diğeride gelirler idaresinin sayfası.

İki kurumun B formları ile ilgili internet sitelerine koydukları dökümanlardır.
Bizim üyesi olduğu kurumun Devletin gelir idaresi ile nasıl ilişki içinde olduğunu gösteren bir ÖRNEK, gülelimmi AĞLAYALIMMI bilmiyorum artık.
Bizim odamız B formlarının limiti yükseltilsin, kdv dahil yapılsın, süresi uzatılsın vss diyor, gelir idareside sen kimsin der gibi b formlarını aylık yapıyor.Meslek mensubu olarak kimler tarafından yönetiliyoruz, mesleğimiz böylemi önderlik yapmalı, sözümüz böylemi dinleniyor, soruyorum sizlere.?

http://archive.ismmmo.org.tr/docs/YA/2008BA-BSFORMOneri.pdf
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=7vMmTlTQ9LiIsmlQ&type=teblig

Kolay gelsin.

Ynt: Ba ve Bs Formları AYLIK oldu.! [GEÇMİŞ OLSUN :) ]

ZİNDAN ' Alıntı:
Sayın forumdaşlar size iki link veriyorum.

Bunlardan bizlerin kayıtlı olduğu odalarımızdan biri İsmmmo nun sayfası.
Diğeride gelirler idaresinin sayfası.

İki kurumun B formları ile ilgili internet sitelerine koydukları dökümanlardır.
Bizim üyesi olduğu kurumun Devletin gelir idaresi ile nasıl ilişki içinde olduğunu gösteren bir ÖRNEK, gülelimmi AĞLAYALIMMI bilmiyorum artık.
Bizim odamız B formlarının limiti yükseltilsin, kdv dahil yapılsın, süresi uzatılsın vss diyor, gelir idareside sen kimsin der gibi b formlarını aylık yapıyor.Meslek mensubu olarak kimler tarafından yönetiliyoruz, mesleğimiz böylemi önderlik yapmalı, sözümüz böylemi dinleniyor, soruyorum sizlere.?

http://archive.ismmmo.org.tr/docs/YA/2008BA-BSFORMOneri.pdf
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=7vMmTlTQ9LiIsmlQ&type=teblig

Kolay gelsin.

Merhaba ;

Zaten içimiz dışımız AGİ oldu.

Elimizde formlar çalışanın kaç çocuğu var ?

Okuyor mu okumuyor mu ? 18 yaşını bitirmiş mi bitirmemiş mi ? Uğraşıp duruyoruz. İşimiz az ya .

Eğer bu taslak aynen kabul edilirse ( ki edilecektir ) söyleyecek iki kelimem var. Lütfen hiç kimse kusura bakmasın.Üzerine alınması gerekenler varsa da alınabilir.

YAZIKLAR OLSUN.

Yürümekle yollar aşınmazmış.

Haydi Maliye Bakanlığı'na ...............

Fil kulelerde yaşayanların umurunda değil, olan bizlere olacak.Hiç bir etkileri yok Gelir İdaresi üzerinde.İdare bunlara fikrini bile sormuyor, bunlar o kadar etkisiz insanlar.Boş insanlar.

Bu meslek YETİM dir.O kadar.

beyanname için nerdeyse herkese gönderme imkanına izin verilyor kimsenin sesi çıkmıyor
odanın verdiği b formu süresi hakkında ki tasarı dikkate alınmadan böyle bir karar alınıyorsa türkiyenin üyesi en çok kuruluşlarından birisi olan odalarımız nedense hiçbir açıklama yapmıyor.hertürlü değişiklikte kabak bizlere patlıyor gene kimseden ses yok...daha neler olacak bakalım.meslek olarak masa başında çalıştığı için mesleğine imrenilerek bakan ancak masa başında ezilen değerli meslektaşlarım hepimize Allah kolaylık, sabır ve başarı ihsan etsin...

bundan böyle bir muhasebecinin 6 bilemediniz en fazla 10 bilanço mükellefi olacak. Tabi bu mükelleflerin vereceği ücret meslek mensubunu ne kadar tatmin edecek.

:) ;) :D şaka olmalı ;D >:( :( :o 8) ??? ::) şaka sanırım :P :-[ :-X :-\ :-* :'(

Değerli Meslektaşlarım,
Hayırlı akşamlar.
KDV dahil olarak beyan edilmek kaydı(şayet olursa) ile BA-BS formlarının aylık olması bizi KDV hariç olarak ve yıllık olmasından daha az yoracaktır.
Çünkü KDV dahil beyan şekline hesap planı çok müsait tir.Buradaki sıkıntıyı iyi tesbit edersek ve buda giderilirse iyi olur kanaatindeyim.
Birlik olup asıl bu konuyu işlemekte fayda görmekteyim.

[size=10pt][size=10pt]örtülü sermaye-transfer fiyatlandırması-asgari geçim indirmi bir başımızda aylık ba-bs ler eksikti
işimiz azya doğru ama avukatlar bile muhasebecilik yapabildiğine göre biz boşuna dirsek çürütüyoruz.
vay halimize vay sadece aidat toplayan odamıza
[/size][/size]

tebliğde çok büyük lütufmuş gibi ocak,şubat ve mart dönemlerinin formlarını nisan ile haziran ayları arasında verilebileceği söyleniyor. ayrıca kdv dahil değil, kdv hariç 8.000
ytl haddi uygulacak gibi görünüyor. kullanılan muhasebe programlarının bu uygulama ile uyumluluğunun azlığını düşünürsek, kdv'den sonra hazırlayacağımız nur topu gibi b formlarımız oldu. böyle bir ortamda muhasebeyi vergi için değil, bilgi için yapmak biraz zorlaşıyor.

Arkadaşlar Meslek Odalarına aracılık yetkisi verilir,Ba Bs ler aylık olur,Sözüm ona meslek örgütümüzün başkanlığı TÜRMOB ne iş yapar...Ne için kurulmuş bu TÜRMOB...Haram olsun aidatımmmm...

Oda aidatını tahsil etmek için bana 4 tane sms, 1 tane mektup, 2 tane e-mail attılar.En iyi oldukları konu aidat toplamak Gerisi faso fiso' dur arkadaşlar.

Bu yönetimle bu meslek ilerlemez, benden söylemesi.

napalım arkadaşlar biz muhasebeci olarak nasılsa alışmadıkmı böyle son dakika golleri yemeye bir yöndende bence aylık olması daha iyi oldu yıllık olduğunda zahmeti çok oluyordu şu anda hangi işten başlayayım diye düşünüyorum geçici vergi,B formu, AGİ,Kdv,Muhtasar hepsi bir aya sığarmı :'( :'( :'(

sweet ' Alıntı:
napalım arkadaşlar biz muhasebeci olarak nasılsa alışmadıkmı böyle son dakika golleri yemeye bir yöndende bence aylık olması daha iyi oldu yıllık olduğunda zahmeti çok oluyordu şu anda hangi işten başlayayım diye düşünüyorum geçici vergi,B formu, AGİ,Kdv,Muhtasar hepsi bir aya sığarmı :'( :'( :'(

ssk yı unutmuşsunuz.

değerli maliye bakanımız sağolsun,bizi çok sevdiği için,sürekli ayakta tutuyor.oturmamıza hiç müsade etmiyor.
mevzuatı takip etme ve güncel kalma konusunda bir ödül olsaydı,heralde bu sm/smmm lere verilirdi.

Burada Başta TÜRMOB olmak üzere tüm meslek odalarını kınıyorum...Yapılan çalışmadan dolayı açıkçası Maliye Bakanlığını da tebrik ediyorum.Onlar işlerini yapmayaca çalışıyor...

Ancak bizden haraç olarak topladıkları paraları Fil kulelerinde yiyen Odalar TÜRMOB ve diğer meslek odalarını kınıyorum.Para almak için çalıştıkları kadar Maliye bakanlığında da etkili olsalar keşke...

VE YENİ BİR TARTIŞMA AÇIYORUM BURADAN...

TÜM MESLEK ODALARI KALDIRLMALIDIR...

Ynt: Ba ve Bs Formları Aylık oldu.! [GEÇMİŞ OLSUN :) ]

biz şubat kdv dahil olsun şubatta verilmesin nisandan sonra verilsin derken aylık oldu. hangi birini yapıcaz nasıl iş halledicez anlamadımki.

Yanlış düşünüyorsunuz

Odalar ancak siyaset yapabilir ne işleri var böyle şeylerle

Odalar siyasi parti gibi çalışıyor siyasi partilerde odalar gibi

(Örnek sınav sonuçları için siyasi partileri aradık en sonunda çünkü bağlı olduğumuz oda ve eğitim kurumları hiç bir bilgi vermediler en net bilgiyi bir siyasi partiden aldık çok ilginç değilmi)

İkincisi ismmmo nun siyasi çizgisiyle(aslında olmaması gerekiyor biliyorsunuz ama) Şu andaki hükümetin siyasi çizgisi tamamen farklı o açıdan pek dinleyeceklerinide sanmam 3568 sayılı yasadaki siyaset yasağının konulmasının nedenlerinden biride bu

Bu meslek erkenden götürür....