uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

AYTUNC1975 sorunuz ayrıntılı olarak açıklandı. Forum içinde arayın.

Mrb..

Benim sorum kira ödemeleri, serbest meslek makbuzları, ticaret odası masrafları ba formuna dahil ediliyor mu..??
Teşekkür ederim.

merhabalar
mükellefe 2008 yılı 3. ayda v.d tarafından tutanak tutlumuş ve KDV haric 10500.00ytl fatura kesilmiş tutanağa isinaden bu faturayı bs formunda gösterecekmiyiz. Gösterilecek ise unvan,V.n. nasıl hazırlanacak.

Merhaba.. Satıcı firma b formlarını düzenlerken mükelelfime kestiği faturalarındaki depozitoları dikkate almıyor. Örneğin kdv siz fatura tutarı 100 ytl ve faturadaki depozito tutarı 5 ytl ise fatura tutarını 100 değil de 95 ytl olarak görüyor ve mükellefimin kestiği iade depozito faturalarını da hiç dikkate almıyor. Açıklama olarak tebliğde sadece mal hizmet satışlar ve giderler diye bir ibare olduğundan depozitoları ve iade faturalrını işleme almadığını söylüyor. Fakat ben b formlarını düzenlerken iade depozitoları ile alış depozitolarını da dikkate alıyorum. Bu konuda yorumlarınız bekliyorum arkadaşlar. Kolay gelsin...

Depozito bir alım veya satım değildir. Eğer iade edilemeyen ambalajdan dolayı ambalaj bedeli alıcının üzerinde kalmış ise o zaman alım olur.

merhaba
noter giderlerini Ba formunda göstermeyeceğiz değilmi arkadaşlar ? bir türlü emin olamıyorum.

Noterin kestiği mk gösterilmeyecek.

iadeler ba-bs lerde gösterilecek mi?

Evet iadelerde gösterilecek, 8000 altındaysa diger kısmında gösterilecek.

Benim sorum muhtelif musterilere kesilen 8bin ytl nin üzerindeki tekel cıkıslarını bs formunda digerdemi göstersek yoksa 8000 üzerindeki bölümde MUHTELİF MUSTERİLER yazarakmı göstersek ?

Merhaba

'' 2008 yılı ve izleyen yıllara ilişkin mükelleflerin mal ve/veya hizmet alımları ile mal ve/veya hizmet satışlarına uygulanacak had 8.000 YTL olarak yeniden belirlenmiş bulunmaktadır. Buna göre bir kişi veya kurumdan Katma Değer Vergisi hariç 8.000 YTL üzerindeki mal ve/veya hizmet alımları "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu" olan (Ba) ile bildirilecektir. Bu bağlamda da limitin altında kalan alış ve satış bedelleri toplamı ise "Diğer Mal ve Hizmet Bedeli Toplamı" söz konusu bildirim formu üzerinde yer alan "Diğer Mal ve Hizmet Bedeli Toplamı" olarak Tablo III bölümüne yazılacaktır.
Buna paralel olarak ödeme kaydedici cihazlar kullanılmak suretiyle yapılan satışların toplamı Katma Değer Vergisi hariç tutarlar olarak Tablo III'te bildirilen "Diğer Mal ve Hizmet Bedeli" toplamına dahil edilecektir.
Bildirim verme yükümlülüğünde olup da tüm alış ve satışları belirtilen hadlerin altında kalan mükellefler, söz konusu formları Tablo II dışındaki tüm bilgileri doldurmak suretiyle vermekle yükümlü tutulmuşlardır. ''

SORU:
Bu durumda bilanço usulüne tabi bir firma 8.000 YTL'lik sınırı (2008 yılına ait hiçbir ayda) hiçbir şekilde aşmamaktadır. Fakat bianço olduğu için yinede her ay ba bs formlarını verip diğer mal ve hizmetler bölümünü mü dolduracağız yoksa bu formları vermeyecekmiyiz? ''Burada bildirim verme yükümlülüğü olanlar derken kasıt nedir? '' Bilanço usulüne tabi ve hadleri aşmayan tüm mükellefler her ay ba bs vermek zorunda mı?

Evet Tb III doldurarak vereceksiniz.

Firmalar tarafından düzenlenen Gider pusulaları Ba veya Bs formuna dahil edilmesi gereklimidir?
Bazı yazılarda Bs formuna dahil edilmesi gerektiği yazılmış, ancak bir gider olduğunu düşünecek olursak çok mantıklı gelmedi, diğer yandan tarafımızca düzenlenmiş bir belge olması sebebiyle de Bs formunda dahil edilmesi doğru olabilir. Yorumlarınızı bekliyorum.
Tşk

Gider p./müstahsil kesinlikle dahil edilecek. Limit aşıyorsa Tb II, aşmıyorsa Tb III

Gider p./müstahsil kesinlikle dahil edilecek. Limit aşıyorsa Tb II, aşmıyorsa Tb III

Form Bs mi yoksa Ba'ya mı dahil edilmelidir??

vergi mükellefi olmayan şahıslarda vergi kimlik numarasını bos gecersek cezası var mı?

mesen ' Alıntı:

Form Bs mi yoksa Ba'ya mı dahil edilmelidir??

Müstahsil makbuzu düzenlemek suretiyle yapmış oldukları alımlarını Form Ba ile bildirmek zorundadırlar. Müstahsil makbuzu ile yapılan alımlar, gelir vergisi tevkifatı yapılmadan önceki brüt tutarları ile bildirilecektir.

merhaba arkadaşlar;
2 sorum olacak;
1- süresinden (05.11.2008 tarihinden) sonra verilecek 2008 yılı ba bs düzeltme beyannameleri için özel usulsüzlük cezası kesiliyormu ? vuk mük.355.maddede gerekli izahat var ancak öz.us.cezası kesileceğine dair farklı sitelerde yorumlarda var,
2- sigorta acenteleri (bilançoya tabi) ba bs formu vereceklermi? verecekler ise formlara hangi bilgiler yazılacak..
iyi çalışmalar....

Bankalar, Katılım Bankaları, Aracı Kurumlar, Portföy Yönetim Şirketleri, Menkul Kıymet Yatırım Fon ve Ortaklıkları ile Sigorta Şirketleri yapmış oldukları mal ve hizmet alımlarını Form Ba ile bildireceklermi? 31-10-08 09:01

Bu kurumlar, faturalı olarak yaptıkları mal ve hizmet alımlarını genel esaslar çerçevesinde Form Ba ile bildirmek zorundadırlar.

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1234&tx_ttnews[tt_news]=1031&tx_ttnews[backPid]=1233&cHash=9557ebdad9

Ynt: Ba-Bs de Diğer İşlemler Kısmı

nane ' Alıntı:
8000 geçiyorsa ayrıntılı geçmiyorsa tb- III alanına yazılmalı.
Sadece noterlere yaptırılan işler ile döviz büfelerinden yapılan alım satım işlemleri yazılmayacak.

Sayın nane

Firma temmuz ayında kurulmuştur. Tek gideri noter makbuzlarından oluşmaktadır. Bu makbuzların kdv'sini kdv beyanında indirilecek kdv olarak beyan ettik ve matrahlarınıda kuruluş giderlerine attık. Şimdi form Ba yı düzenlerken diğer mal ve hizmetler bölümüne bu makbuzların matrahını yazmayacakmıyız? Yazmazsak kdv matrahı ve ba matrahı nasıl tutacak? ???