uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

cat ' Alıntı:
Slm arkadaşlar
Form ba bs de 2009 yılı sınırı 8.000 tl mi hala ?

Merhaba ;

En azından hazır açılmış bu başlık altındaki önceki sayfalara bir göz gezdirmenizi öneririm.

Teşekkürederim sn.Kızıldereli

Arkadaşlar İyi Akşamlar.
12/2008 Dönemine Bs Formu için Düzeltme verilebilirmi verilirse Cezası Varmı? Ne Kadar ? Hangi Kanun?
bileniniz varsa acele cevap bekliyorum

Merhaba ;

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Ama üye olduktan 5 dk sonra mesaj yazıyorsunuz ve acele cevap bekliyorum diyorsunuz. Emriniz olur.

Hiç olmazsa 17 sayfalık bu başlık altındakileri okusaydınız.

1668,80 tl özel usülsüzlük cezası var
bence düzeltmeyin anlarlarsa o zaman düzeltirsiniz zaten aynı ceza

merhabalar iyi çalışmalar herkese
2008 yılına ait ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ve ağustos aylarına ait ba bs formunu onaylamadığımızdan mükellefimize 1490*8 =11.920 TL Özel usulsüzlük cezası geldi ve biz ödemek durumundayız.24.03.2009 da tebliğ alındı. Mahkemeye vermek istiyoruz.Çünkü böyle 9 adet firma var ve tam 107.280,00 Ytl ceza gelicek şu ana kadar birisi geldi.
Değerli arkadaşlar sormak istediğim bu 8 aylık usulsüzlüğe birliktemi dava açmalıyım.Birde davayı vergi mahkemesinde kaybedeceğimden eminim.ondan sonra Bölge idare mahkemesine taşıyıcam ordanda kazanamazsam danıştaya kadar gidecem.Ve şunuda biliyorum hiçbirinden olumlu sonuç alamayacağım.Çünkü Erzurum vergi mahkemesi ve bölge idare mahkemesi mükerrer 355 le ilgili dahavaları onaylıyor.
Acaba masrafım ne kadar olur.Bide dava süresi ne kadar uzar.Sadece oyalamak için dava açmayı düşünüyorum. yani mahkemelerden hiçbir umudum kalmadı.Kasım ayının 20 sinde fark ettim hatamı ve iş işten geçmişti ve ogün bugündür hep araştırdım ve kazanamayacağım kanısına vardım.Yeni üye oldum sitenize kusura bakmayın biraz uzun oldu

yokmu cevap verecek arkadaş ?

Sayın akkar ;
Bu işin çözümü aidatlarını tıkır tıkır ödediğimiz odalardan geçmektedir.Bahsettiğiniz rakama bakarmısınız,bir ev parası.

Buradaki amaç sanırım ,bu tuzak ve hilelerle bizleri bu işlerden soğutmak ve bizleri ekonomik olarak çökerterek,mesleğimizin elimizden alınması.355 maddenin ısrarla savunulması aklıma başka birşey getirmiyor.(Sakın yanlış anlaşılmasın yaptırım mutlaka olacaktır ama amaç üzüm yemek olursa)
Yoksa 355 maddede beyanname-form kelimelerinin karıştırılması ;
Geç verilmesi halinde süresine göre yararlanılması gereken indirimden yararlanıp -yararlanamayacağımız ,konularının tartışma konusu yapılması ;
Bir beyannameyi vermeyi unuttun ver bakalım 1668 TL demek büyük haksızlıktır.

Bizler robot değiliz ,elbetteki her insan gibi mesleğimizi yaparken hata ve unutma olacaktır.Ama bunun cezası kapıya kilit vuracak nokta olmamalıdır.
Sizin de yapacağınız tabiki hukuk yolunu seçerek dava açmaktır.Hiç bir işimizde standart olmadığı için bu tür davalarında bazıları olumlu bazıları olumsuz sonuçlanmaktadır.
Allah yardımcımız olsun.

akkar ' Alıntı:
2008 yılına ait ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ve ağustos aylarına ait ba bs formunu onaylamadığımızdan mükellefimize 1490*8 =11.920 TL Özel usulsüzlük cezası geldi ve biz ödemek durumundayız.24.03.2009 da tebliğ alındı. Mahkemeye vermek istiyoruz.Çünkü böyle 9 adet firma var ve tam 107.280,00 Ytl ceza gelicek şu ana kadar birisi geldi.

11.920,00 - TL mi! Yuh! Oda ile görüştünüz mü peki? Bunun bir çözümü olmalı yahu, defter ve belgelere işlenmiş zaten, vergi kaçakçılığı yok, sahte-yanıltıcı belge yok. Velhasıl kusur yok, küçücük bir hata var.

Odaların yönetimindeki üstatlar, bu konuda lütfen kamuoyu oluşturun, girişimlerde bulunun. Vergi dairesi hiç mi iplemez muhasebeciler odasını, bu kadar mı etkisizsiniz? Yeri geldiğinde mesleğimizin kalitesinden, hak ettiği yeri bulamamasından yakınırız da, bu haksızlığa ne kadar sessiz kalıyoruz? Koyunlar gibi olduğumuz yerden melemekten başka bir şeyler de yapmalı...

sayın kerem bey ta kasımdan beri arayış içerisindeyiz ama malesef bi çözümü yok sadece çözüm mecliste yeni bir düzenleme yapılması yani mükerrer 355.madde hafifletilmeli. Zaten 40 50 gündür meclis çalıştığı yok allaha şükür. Bu maddeleri çıkaranlar hiçmi vicdanları sızlamaz.Sanki hırsızlık yaptık sanki yolsuzluk yaptık sanki vurgun yaptık yazık çok yazık bir onay vermemenin cezası bu yuh olsun hiçbir beklentimde kalmadı umutsuz şekilde yaşıyorum artık allah yardımcımız olsun vardır bundada bi hayır

Sayın Akkar .Öncelikle geçmiş olsun .Aynı sorunu bende yaşıyorum . Muhtelif illerin vergi mahkemelerinden farklı kararlar var.Danıştay temyize gidildiğinde olumlu cevap çıkacağı görüşü de hakim.Çeşitli forumlara üye oldum.4 gün boyunca araştırma yapıyorum . Sağlam ve dayanağı elle tutulur bir dava dilekçesi ile kazanılacağı düşüncesindeyim. Eğer diğer arkadaşlarda burada ellerindeki örnekleri paylaşırlarsa dayanışma büyüyecektir. Dava deilekçemi hazırladığımda paylaşacağım .

odalarımız cok rahat hic hakkımız aranmıyor..
arkadaslar sizinde aklınızda olsun biz cuma günü farkettik..

mart ayında tasfiye ye giden bi firmamız vardı, ba bs formunu 5 nisan a kdr verebilcegimizi düsündük kim olsa bunu düsünürdü..
bugün ögrendik ki tasfiyeye girdigi icin tasfiyeye girdigi ayın sonuna kdr verilmesi gerekiyormus!!
saka gibi gercekten!!

biraz daha ayrıntılı okudum bi bilgi veriyoruz o da yanlıs olmasın..

terk olan sirketlerde terk olunan ayın sonuna kdr ba-bs verilir,
tasfiyeye giden sirketlerde ise tasfiye tarihinden itibaren, sonraki 30 gün içerisinde ba-bs formu verilir...

bu da kulagımıza küpe olsun!!

Ba Bs lerdeki yanlışlık durumunu tesbitinde kesilen 1490 ceza 1600 tl ye çıktı. Ama bu konuyla ilgili muhasebeciler lehine hiç bir düzenleme çıkmadı.

ferrarisinisatanmuhasebci ' Alıntı:
biraz daha ayrıntılı okudum bi bilgi veriyoruz o da yanlıs olmasın..

terk olan sirketlerde terk olunan ayın sonuna kdr ba-bs verilir,
tasfiyeye giden sirketlerde ise tasfiye tarihinden itibaren, sonraki 30 gün içerisinde ba-bs formu verilir...

bu da kulagımıza küpe olsun!!

Yazınızı okuyunca korktum bir an, bence bir kere daha okuyun, yanlıs yönlendiriyorsunuz.
Tasfiyesi biten sirketlerde, tasfiyenin sonuclandıgı tarihten itibaren 30 gun icinde, tasfiyesi devam edenlerde ise aylık dönemler halinde verilecektir.

Ba-Bs Formlarında Limit Üstü Faturanın Limit Altı Bildirilmesi

merhabalar

BA-BS formlarında limit altı ve limit üstü matrah toplamının KDV beyannamesi ile tutması yani KDV açısından herhangi bir eksik bildirim olmaması, fakat limit üstü olan bir faturanın gözden kaçarak, limit altı olarak bildirilmesinin herhangi bir cezai yaptırımı varmıdır.? bu durumda düzeltme beyannamesi verilebilirmi? bu durumda usülsüzlük cezası yada başka bir ceza uygulanırmı. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

merhabalar, öncelikle mod ve adminlere kusura bakmayın diyorum çünkü bu konuyu görmeden gelir ve kurumlar vergisi forumunda konu olarak açtım sorumu. şimdi tekrardan burdan soruyorum.

BA-BS formlarında limit altı ve limit üstü matrah toplamının KDV beyannamesi ile tutması yani KDV açısından herhangi bir eksik bildirim olmaması, fakat limit üstü olan bir faturanın gözden kaçarak, limit altı olarak bildirilmesinin herhangi bir cezai yaptırımı varmıdır.? bu durumda düzeltme beyannamesi verilebilirmi? bu durumda usülsüzlük cezası yada başka bir ceza uygulanırmı. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

Ynt: ba-bs formlarında limit üstü faturanın limit altı bildirilmesi

Sayın Murat1982
Normalde Düzeltme Beyannamesi vermen gerekiyor.Düzeltme Cezası Mükerrer 355 'e göre kesiliyor. 2009 Yılı İçin 1600 Tl cik. Bence Olduğu gibi kalsın. Bir gün farkına varırlarsa zaten düzeltme istenecek sonuçta aynı ceza.

Ynt: ba-bs formlarında limit üstü faturanın limit altı bildirilmesi

hmmm anlıyorum teşekkür ederim cevabınız için rıza bey. oldukça saçma bir durum ozaman. sonuçta vergi açısından eksik bir bildirim yok. geç bildirim beyanname vermeme gibi bir durumda yok. limit altı limit üstü toplamı tüm satışlarımıza uymakta.sadece limit üstü olması gereken bir faturayı limit altı işlemlerde bildirmişiz. ozaman oluruna bakıcaz artık durumun