Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

arkadaşlar 2 firmanın bazı faturlarını ünvan benzerliğinden dolayı başka bir firmanın cari hesabına kayıt etmişisiz. dolayısıyla o firma ünvanı altında ba larda birdirmişiz vergi dairesi tespit etti iki firma için 1.600*2 ceza tebliği yaptı. dava açmayı düşünüyoruz kazanma şansımız varmıdır. görüşleriniz nedir.

Sorunuz forumda bolca cevaplandı.

Serpil YAVUZ ' Alıntı:
VUK nda değişiklik yapılmaya çalışılıyor.
el-muhasibi arkadaşımızın tespitine aynen katılıyorum.

Yargı yolu kapatılacak.
MADDE 6- 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun:

?Ancak, bu ödevlerin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasların Maliye Bakanlığınca yapılan düzenleyici idari işlemlerle duyurulması halinde, ilgililere ayrıca yazılı olarak bildirilme şartı aranmaz.?

?Elektronik ortamda verilme zorunluluğu getirilen bildirim veya formlara ilişkin olarak süresinden sonra düzeltme amacıyla verilen bildirim ve formların, belirlenen sürelerin sonundan itibaren 15 gün içinde verilmesi halinde kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/4 oranında, takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise 1/2 oranında uygulanır.?

Ayrıca ,şuan düzeltme olarak verilen beyanlarda herhangi bir ceza uygulaması yoktur.
Ama tasarı, yasalaştıktan sonra düzeltme beyanlarıda cezaya tabi olacak düşüncesindeyim.
Kırmızı ile işaretlediğim kısmı bir düşünün lütfen.

SAYIN ARKADAŞIM BU YAZIYI YAZMIŞSIN AMA YANLIŞ -

1- BA BS BEYANNAME DEĞİL DOLAYISI İLE DÜZELTMEDE OLSA GEÇDE VERİLSE CEZAVAR
2- CEZADA İNDİRİM YOK (ÇÜNKÜ BEYANNAME DEĞİL)

İNANMIYORSAN CEZAYI YİYEN ARKADAŞLARA DANIŞABİLİRSİN.
CEZAYI YEDİĞİNDE HERŞEYİ ARAŞTIRIYORSUN.

Sayın gulsevdam - 8000 ini geçen ba damı bs demi

bs de ise karşı firmaya bak ba bs veriyormu veriyorsa yakalanırsın vermiyorsa karıştırma.
ba da ise önemi yok geç gitsin

HAKAN ÇETİN

FERCEY ' Alıntı:
arkadaşlar 2 firmanın bazı faturlarını ünvan benzerliğinden dolayı başka bir firmanın cari hesabına kayıt etmişisiz. dolayısıyla o firma ünvanı altında ba larda birdirmişiz vergi dairesi tespit etti iki firma için 1.600*2 ceza tebliği yaptı. dava açmayı düşünüyoruz kazanma şansımız varmıdır. görüşleriniz nedir.

ARKADAŞIM DÜZELTME VERDİNİZ Mİ.

DÜZELTME VERMEMİŞ OLSAYDINIZ VERGİ DAİRESİNİN BUNU KESMEYE SEBEBİ İHTİMALİ YOK

HAYIR YAPMIŞ İSELER YANLIŞ YAPMIŞLAR.

FERCEY ' Alıntı:

DETAYLI ANLATIRSAN YARDIMCI OLABİLİRİZ.

Sayın (Hakancetin23) Lütfen forum kurallarına uyalım. Büyük harf kullanmayalım)

hakancetin23 ' Alıntı:
Serpil YAVUZ ' Alıntı:
VUK nda değişiklik yapılmaya çalışılıyor.
el-muhasibi arkadaşımızın tespitine aynen katılıyorum.

Yargı yolu kapatılacak.
MADDE 6- 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun:

?Ancak, bu ödevlerin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasların Maliye Bakanlığınca yapılan düzenleyici idari işlemlerle duyurulması halinde, ilgililere ayrıca yazılı olarak bildirilme şartı aranmaz.?

?Elektronik ortamda verilme zorunluluğu getirilen bildirim veya formlara ilişkin olarak süresinden sonra düzeltme amacıyla verilen bildirim ve formların, belirlenen sürelerin sonundan itibaren 15 gün içinde verilmesi halinde kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/4 oranında, takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise 1/2 oranında uygulanır.?

Ayrıca ,şuan düzeltme olarak verilen beyanlarda herhangi bir ceza uygulaması yoktur.
Ama tasarı, yasalaştıktan sonra düzeltme beyanlarıda cezaya tabi olacak düşüncesindeyim.
Kırmızı ile işaretlediğim kısmı bir düşünün lütfen.

SAYIN ARKADAŞIM BU YAZIYI YAZMIŞSIN AMA YANLIŞ -

1- BA BS BEYANNAME DEĞİL DOLAYISI İLE DÜZELTMEDE OLSA GEÇDE VERİLSE CEZAVAR
2- CEZADA İNDİRİM YOK (ÇÜNKÜ BEYANNAME DEĞİL)

Sayın gulsevdam - 8000 ini geçen ba damı bs demi

bs de ise karşı firmaya bak ba bs veriyormu veriyorsa yakalanırsın vermiyorsa karıştırma.
ba da ise önemi yok geç gitsin

HAKAN ÇETİN

Hakan bey,yazımı tam anlamadan önyargılı yorumda bulunmuşsunuz.

Öncelikle BA -BS formlarına düzeltme yapıldığı zaman,tebliğe istinaden direkt ceza yersiniz.Bu tartışmasız net bir konudur.
Benim ve diğer arkadaşın yukarıda anlatmaya çalıştığı konu farklıdır.
İlerleyen zaman içerisinde,şu anda kdv,muhtasar,geçici için verdiğimiz düzeltme beyanları cezaya tabi değildir.Ama onlara düzeltme yapmaya kalkıştığımızda tıpkı,BA BS lerde olduğu gibi ceza uygulaması başlayacaktır.
Bu sadece bir görüştür.

Akşama kadar yasaların içinde birisi olduğumdan dolayı ,böyle birşeye gerek görmüyorum.
Problem yaşadığımız diğer konularda fikir alışverişinde tabiki bulunuruz,bulunuyoruzda.

Serpil YAVUZ ' Alıntı:
...İlerleyen zaman içerisinde,şu anda kdv,muhtasar,geçici için verdiğimiz düzeltme beyanları cezaya tabi değildir.Ama onlara düzeltme yapmaya kalkıştığımızda tıpkı,BA BS lerde olduğu gibi ceza uygulaması başlayacaktır.
...
Yeni yasal düzenleme ile düzeltme beyanları için değişiklik yok. Bildirim veya formlar düzeltme olarak verilirse ceza var.

odadan gelen mail de mali tatil nedeniyle 27 temmuz tarihine kadar uzatıldıgı bildirilmekte...

Dönem içinde 8.000.-TL'yi geçen kargo faturaları var. Ancak bu limiti geçen kargo faturalarının çıkış merkezleri hep farklı (örneğin; amasya, ankara, adana, istanbul, izmir merkez vs. ) ama toplamı 8.000.-TL yi geçiyo ve tek bir kargo şirketine ait. Bunun mutabakatı nasıl sağlanacak. Yoksa direk tablo-III'e mi yazsam bu kargo faturalarını.

Aynı firma/şirkete ait ise Tb-II yazmak zorundasınız. Karşı firmada ne kadar çok şb olursa olsun tüm bilgileri tek bildirimde toplamak zorunda. Mutabakat için merkezlerini arayabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle iyi çalışmalar herkese. Ba/bs formlarıyla ilgili bir sorum olucak.

bir mükellefim 09/07/2009 tarihinde tasfiyeye girdi.Sorum şu şekilde?

1-)Tasfiyeye giren firmalarda tasfiye başlangıcından itibaren kaç gün içinde hangi ayın Ba/Bs si verilecek?

4- DİĞER HUSUSLAR VE CEZAİ YAPTIRIM

4.1. İşini bırakan (terk eden) mükellefler bildirim formlarını işin bırakıldığı tarihi izleyen ayın son günü akşamına kadar vermek zorundadırlar. Bu bildirimler; kullanıcı kodu, parola ve şifre almış mükelleflerce veya 3568 sayılı Kanuna istinaden yetki almış meslek mensuplarınca verilecektir. Bildirim formlarının verileceği vergi dairesi, mükelleflerin en son bağlı bulundukları vergi dairesidir.
Tasfiyesi devam eden mükellefler bildirimlerini, tasfiye süresince aylık dönemler halinde vereceklerdir. Tasfiye sonunda ise bildirimler, tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde tasfiye memuru veya 3568 sayılı Kanuna istinaden yetki almış meslek mensupları tarafından verilecektir.

şİMDİ BEN TEMMUZ AYININ BS BS NİMİ VERMEM GEREKİYOR YOKSA HAZİRAN AYININ MI BA BS SİNİ VERİCEM??

Muhasebeee ' Alıntı:
şİMDİ BEN TEMMUZ AYININ BS BS NİMİ VERMEM GEREKİYOR YOKSA HAZİRAN AYININ MI BA BS SİNİ VERİCEM??

son beyan; 05.08.2009 haziran ayının ba-bs formlarını vereceksiniz.

merhabalarrr
Arkadaşlar b formları ile birşey soracağım bayağı aradım ama net bi cevap alamadım forumda.Şİmdi ba formunda "diğer mal ve hizmet alımları"( tablo3) kısmına sadece faturalı mal ve hizmet alışlarını mı yazacağız kdv hariç olarak.Mesla abzı kuruluşlara üye olunmuş makbuz alınmış yada bina aidatı ödemiş makbuz karsılığında,ücret tahakuklarıda aynı sekilde hizmet alımına mı girecek ,veya nasıl söyleyim arac aldık mesela şirket adına vergi mükellefiyeti olmayan gerçek kişiden ....gibi biçok şey kafamda netleştiremedim açıkcası bu tablo 3ü .Tebliğide okudum tekrar tekrar cevap bulamadım

Selamlar,

Haziran ayı Bs formunu yanlış verdiğimizi farkettik. Düzeltme için 10 gün geçmeden doğrusunu verdik(27 temmuz-4 Ağustos).

1 Ağustostan itibaren verilen Ba Bs formlarında düzeltmeye ceza yok diye anladım. Yine de bu düzeltme için ceza yeriz diye tahmin ediyorum. Ancak 4 Ağustosta düzeltme verdiğimiz için (1 Ağustostan sonra) bir ihtimal ceza olmayabilir mi diye sormak isterim.

Haziran formlarının son verilme tarihi 05/08/2009 ve 10 günlük cezasız süre eklenirse 15/08/2009'dur. Kasdettiğiniz mayıs formları ise son gün 27/07 idi ve bu tarihten sonra verilecek asıl veya düzeltmede ceza yersiniz.

mrb. 2009/haziran dönemine ait ba bildirimini 2 firma eksik bildirdim. ind. kdv rakamında beyanname ile fark yok ama 2 müşteri 8000 lik sınırı geçtiği halde listede yok diğer kısmındaki toplamda yer alıyor. düzeltme verdiğim takdirde özel usulsüzlük cezası uygulanır mı? 10 günlük cezasız bildirim süresi ne demek açıklama şansınız var mı? yani ben ba bildirim formunu 15/08/2009 a kadar bildirirsem (cezasız) doğru bildirim yapmış sayılır mıyım?

çok acil cvplarınızı bekliyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim :(

Ba-Bs nin son günü her ne kadar ayın 05 gibi gözüksede yeni kanun düzenlemesi gereği 10 günlük opsiyon ile 15'ine kadar verildiğinde cezası yok.

Yeni düzenleme ile ilgili olarak mesela haziran/2009 dönemine ait Ba/bs formunun hiç verilmediği varsayılırsa ne ceza kesiliyor.?