uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

ba bs lerde süresinden sonra verilen bildirimlerin cezaları ağustostan itibaren düştü. buna göre ceza yiyen oldumu hiç. ben bi adet gönderdim. ama ceza kesilmedi. vergi dairesine sordum. baktı şuanda bir cezai durum görünmüyo dedi. ama ben cezalı olduğunu biliyorum dedim. o zaman gelir idaresi bize liste halinde gönderiyor şu şu mükellefler vermemiş veye süresinde sonra vermiş diye bizde o zaman sizden isteriz dedi.

Beyanname verildikten üç gün sonra görebiliyorlar ekrandan.
Cezayı da vergi dairesi tahakkuklaştırıyor.

Selam arkadaşlar söyle bir sorunumuz var.

05.08.2009 tarihinde 6 ay verilmesi gerekirken sehven beyaname dönemi 7 ay olarak kesilmiş. 05.09.2009 tarihinde ise 7 ay vermek istediğimizde beyanname verilmiş mesajı ile karşılaştık. 7 aya Düzletme beynnamesi verildi. şu an 6 ay açıkta durmamaktdır. Bunun için nasıl bir işlem yapılmasını tavsiye edersiniz.

VD istenmesini bekleyebilirsiniz.
Bildirimi yapabilir, gelecek cezaya katlanırsınız veya 06 aya ait olduğu için kanunun eski şekli geçerli olduğundan dava konusu yapabilirsiniz.

2009/01 dönemine ilişkin vergi dairesi firmam için indirilecek kdv listesi istemişti bizde hazırlayıp verdik ama dönemi incelerken 3 adet avukatlık makbuzu 8,000 tl yi aştığı ve babs formunda olmadığını hem vergi dairesi hemde biz fark ettik. Vergi dairesi bizden yazı ile düzeltme yapmamızı istedi bizde ilgili döneme düzeltme verdik hemen 3 gün içerisinde malum ceza geldi 1,600 tl
sorum şu olacak bu ceza hakkında dava açsam acaba kazanabilirmiyim ??

Beyan dönemi son kanuni değişiklik öncesi olduğu için kazanma ihtimaliniz yüksek. Son düzenleme sonrasına ait dönemlere verilecek düzeltmelerde ise sıfır.

Brüt..............8100,
stopaj.............1620,00
Kdv.................1458,00
Alınan Net.......7938,00

Mükellef böyle bir fatura kesmiş ben bs formuna ekleyecekmıyım ?

Ant Z ' Alıntı:
Brüt..............8100,
stopaj.............1620,00
Kdv.................1458,00
Alınan Net.......7938,00

Mükellef böyle bir fatura kesmiş ben bs formuna ekleyecekmıyım ?

Tabi.Ekleyiniz.

Kdv Matrahını yazınız.

Teşekkür ettim :)

Merhabalar,
2008 ocak ayında bir sigorta acenteliği şirketi açtık.Daha sonra acentelik alamadığımızdan Eylül/2008 de şirketi tasfiyeye soktuk.Ekim/2009 da tasfiye sicilden onaylandı şirket kapanışı yapıldı.

Vergi dairesine kapanış bildirimi için gittiğimizde, 5 adet 3074'ten 10-11-12/2008 ve 01-02/2009 aylarına ait ihbarname tebliğ ettiler.Toplam 7.890 TL ceza kesmişler..Söylediklerine göre bunlar daha önce işyeri adresine gitmiş fakat bizim elimize geçmemiş.
Bu şirket hiçbir faaliyette bulunmadı.Beş kuruş geliri olmadı 5-6 bin masrafı oldu.Biz burada maliyeyi zarara uğratacak bilgi gizleyecek hiçbir şey yapmadık.sadece bilgimiz olmadığından sehven bu formları veremedik.
Bu cezayı görünce şok olduk. Yetkili şef ya uzlaşmaya gidin yada dava açın dedi.Dava açıp kazananlar var dedi.
Bir akıl verin yol gösterin ne yapmalıyız..Bizi muhasebeci hiç uyarmadı ba bs verileceği konusunda.
Bu ceza için dava açsak başka ceza gelirse onun için ayrı davamı açacağız.Beklesek dava açma süresi geçecek.

Davayı nerede açalım? Elinde güncel örnek dava dilekçesi olan varmı bu konuda?

Ben öncelikle uzlaşmaya girmenizi tavsiye ederim. Yanınızda bilgili biri ile gidin durumunuzu anlatın. Benim sormak istediğim bu aslında basit ve atlanması zor olan bir konu sizin bir mali müşaviriniz yok muydu?

Ocak /2008 de şirket kurulduğunda Yeminli mali müşavirle çalıştık 2 ay bizi uyarmadı bu konuda.daha sonra çalıştığımız muhasebecide aynı şekilde hiç bahsetmedi. Aylık bildirim zorunluluğu Ocak /2008 de başlamış belki bu yüzden bir karşıklık ve gözden kaçmış olabilir.

İzmir 4. mahkemsinin 30.6.2006 tarihinde aldığı ÖUC nin kaldırılmasına dair kararına esas olan V.U.K 213 sayılı Yasanın mükerrer 355.maddesi esas alınarak ceza kesilebilmesi için öncelikle yazılı uyarıda bulunulması gerekeceğinden, maddede belirtilen şekilde uyarı tapılmaksızın, süresinde verilmeyen Ba Bs formları için kesilen cezade isabet görülmemiştir .Davaya konu olan ÖUC kaldırılmasına karar verildi.30.6.2006 ..

Bu karar alındığında yürürlükte olan ilgili yasa maddeleri halen geçerlimidir?
Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok makbule geçecek..

Kararlar alınırken fiilin işlendiği zamandaki kanunlar ve cezalar geçerlidir.(İstisnai durumlarda geriye yürütülmezse....)

Aynı durumla bende karşı karşıyayım,vergi mahkenmelerinde kazanılan davalar çoğunlukla bölge idare mahkemelerinde kaybediliyor...

Vergi mahkemelrinde kazanılan davalarda ;genelde vergi daireleri bölge idare mahkemelerine itirazda bulunuyorlar mı ? bulunmayadabilirler mi ?bilgisi olan meslektaşımız varsa bizimle paylaşırsa sevinirim.

Saygılarımla.....

Merhabalar 2004 yılına ait B Formunu 16/05/2005 Tarihinde elektronik ortamda vermiş olmamıza rağmen v.d. bize Formun Değiştiğini Eylül /2005 tarihine kadar tekrar vermemiz gerektiğini söylüyor. Adımıza kesilen ceza yerindemidir acaba. yardımlarınız için teşekkürler.

Kanuni süresi içinde verilmeyen ba bs formlarını geriye dönük verildiğinde ne tür bir yaptırım çıkıyor?Hiç vermemek mi doğru olur yoksa verilmeyen ayları gecikmelide olsa vermekmi?

Her iki durumda hangi cezai yaptırımlar sözkonusu?

Ait olduğu döneme göre ceza ve cezaya itiraz değişir.

Arkadaşlar "İSKİ ye verilen su sözleşme güvence bedeli" ba ya konu olur mu? KDV sözkonusu değil.

mrb,

eylül ayına kesilen 8000 tl tutarı olan 1 adet alış faturası muhasebeye yeni intikal etti. Bu faturayı 10 aya işleyip 10 aya ait ba formunda bildirimini yapmayı düşünüyoruz.

Ceza uygulanırmı.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Karşı taraf 09 ay Bs formunda bildirdi ise sizinki ile tutarsızlık olacağından sizden 9 ay Ba düzeltmeniz istenecektir, dolayısı ile 10 ay bildirdiğinizden 2 aylık düzeltme ve 2 kat ceza ile karşı karşıya kalırsınız. Birinci seçenek hiç bildirmeyin vd istediğinde düzeltme verin, ikincisi hemen 9. aya düzeltme verin. Birinci seçenekte ceza kesilmesi ve ödenmesi daha ileri bir vadede olacağından daha avantajlıdır.