fonradar

Bağ-Kur Borcunuzun Silinmesi İçin Tebliği Bekleyin

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,569
Konum
İSTANBUL
Bağ-Kur borcunuzun silinmesi için Tebliği bekleyin

1981 (SSK) sigorta girişli olup, 2693 günlük pirimim mevcuttur. 1997-1999 yılları arası ise isteğe bağlı sigortaya geçmiş bulunup, 390 günlük primim mevcuttur. 2000-2008 yılları arasında ödememiş olduğum 7 yıl 9 ay 27 günlük Bağ-Kur pirim borcum bulunmaktadır. Mevcut borcumu hiç bir halükarda ödeme imkânım yok. Bağ-Kur'a olan geçmişe ait ödeyemediğim pirim borçlarımın iptal edilmesini istiyorum. Ek 19. maddeden nasıl yararlanabilirim, bu süreç devam ediyor mu, etmiyorsa da devam ettirilir mi ya da tekrar bir borç yapılandırılması olur mu?
M.İ.Mutlu
Sosyal Güvenlik Kurumu şu anda beş yıldan fazla Bağ-Kur prim borcu olanların sigortalılıklarının durdurulması ve borçlarının silinmesine ilişkin Bağ-Kur Kanununun ek 19. maddesini uygulamıyor. Ancak Ek 19. maddede yer alan düzenlemenin benzeri, 5510 sayılı Kanunun geçici 17. maddesinde yer alıyor.
Geçici 17. maddeye göre, 30 Nisan 2008 itibarıyla beş yılı aşan süreye ilişkin prim borcu bulunanlara, çıkarılacak bir tebliğ ile altı ay içinde borçlarını ödemedikleri takdirde sigortalılıklarının durdurulacağı duyurulacak. Altı ay içinde borcunu ödemeyenlerden, prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulacak. Prim borcuna ilişkin süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmeyecek ve bu sürelere ilişkin borçlar silinecek.

Geçici 17. maddenin uygulamasına ilişkin yayımlanacak Tebliği bekleyin. Tebliğ çıktığında altı ay içinde borcunuzu ödemezseniz, Bağ-Kur sigortalılığınız durdurulacak, primi ödenmemiş süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmeyecek ve bu sürelere ilişkin borcunuz silinecek.

Sezgin Özcan
 
Ynt: Bağ-Kur Borcunuzun Silinmesi İçin Tebliği Bekleyin

Merhaba
bende aynı durumdayım diyebilirim, ben 1995'de sigortalı oldum , fakat bu sigortalılık kesikli olrak 1998'e kadar sürdü sonra 1998de bağkurlu oldum . hem bir limited şirket ortaklığı ile hemde şahısıma ait işyeri ile , sonra şahsıma ait işyerini 2001de kapattım ve bu sırada maliyeden ve ticaret odasından ve bağkurdanda kaydımı sildirmiştim ama şirket ortaklığım devam etti. sonra 2003 den sonra sigortalı olarak tekrar çalışmaya başladım ve günümüze kadar sigorta prşimlerim düzenli olrak yatırılarak bu devam etti. bu sırada şirket tasfiyesi ve kapanması 2007 yılına kadar devam etti. Tabiki bağkur bu sırada benim şirket ortaklığım devam ettiği için beni aynı zamanda bağkurluluğumu devam ettirmiş , ben bunu yani öğrendim. şimdi ben çakışan günleri sildirip diğer günleri ödeyiyeyim dedim ama bunu kabul etmediler , bende bu borçtan nasıl kurtulurum diye bakıyordum bu geçiçi 17. madeye istinaden bir dilekçeyle bu borçdan kurtulabilirmiyim acaba, teşekkür ederim.
 
Ynt: Bağ-Kur Borcunuzun Silinmesi İçin Tebliği Bekleyin

5 yilim doldu hic odememiz yok.bugun itibari ile bagkurdan bana borcunun silinmesi icin 6 ay bizden heber bekle demesinimi bekliyicem.gitip oraya ben alti ay beklemek istemiyorum hemen simdi iptal edin diye kendim basvuruda bulunsam olmazmi acaba.boyle olmaz ise gerekli mercilere bolyle olmasi icin bircok mail yolladim.umarim ilgilenirler.cunku 6 ay haber beklemek cok anlamsiz.istiyenin hemen silmeleri gerek.
 

Benzer konular

Üst