fonradar

Bağ-Kur/emekli sandığı çakışması.?

Tbn

Üyelik
5 Şub 2011
Mesajlar
1
Merhabalar,

Bir Limited şirketin yasal olarak temsilcisi değilim ancak hissem %50 oranında. Şirketin kurucu ortakları arasında yer alıyorum. Bu yüzden zorunlu bağkurluyum. Devlet memeurları limited şirketlere hissedar olabiliyor. İlerleyen günlerde Üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışacağımdan üniversite sandığı veya emekli sandığına üyeliğim söz konusu olacak. Aynı anda 2 sosyal güvenlik kanununa tabi olamayacağım için bu çakışma nasıl çözülür?

Bilgisi olanların lütfen acilen aydınlatıcı bilgiler vermesini istiyorum.


Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!
 
Ynt: bağ-kur/emekli sandığı çakışması.?

emekli sandığı kaydınız yapılınca 3 ay içerisinde bağkura bildirmeniz gerekıyor,bu süre zarfında şirket hiissenızı devretmenız gerekıyor..
 
Ynt: Bağ-Kur/emekli sandığı çakışması.?

Torba yasada emekli sandığı/bağkur çakışması olanların emekli sandığına (4c) tabi olacakları kabul edilmiş. 6111 sayılı yasa 33. maddesini incelemenizi öneririm. Henüz resmi gazetede yayımlanmadı ama TBMM/Kanunlar bölümünde bulabilirsiniz.(tbmm.gov.tr)
 
Ynt: Bağ-Kur/emekli sandığı çakışması.?

Yeni torba yasa ile,bağkurlu olan emekli sandığı veya ssk ya kaydı olursa son hali geçerli olacak.yani bağkur değil emekli sandığı veya ssk ya tabii olunacak..önceden sorunlu idi şimdi düzeltildi.
 
Üst