Bağımlı SMMM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bağımlı SMMM

Ben hemen düşüncemi paylaşayım sizinle.
X Şirketler grubunun bünyesinde 3 adet şirket bulunmaktadır.
siz bunlardan
Xa isimli şirkette bordrolu bağımlı meslek mensubusunuz.sizden istenen
Xb ,
Xc , şirketlerininde beyanlarını imzalamanız.

diyorsunuz ki kısmi süreli iş sözleşmesi ile ay içindeki tarihler arasında 3
şirkettede dönem dönem bordrolu gözükeyim. ssk ,iş kanunu,vergi kanunları açısından problem yok. Ama SMMM Kanununa göre yasaktır.Hiçbir istisnasıda yoktur.

KARSLI ' Alıntı:
Sevgili Meslekdaşlarım,
aynı durumla ben de karşı karşıyayım. Bağımlı olarak çalışmaktayım bir grup şirketinde. Grubun diğer şirketlerinde de imza atmam istenmekte. Bordrolu olarak gözüktüğümüz firmanın beyannamelerine imza atabileceğimize göre, acaba bu sorunu kısmi süreli iş sözleşmesiyle çözebilir miyiz? Kısmi süreli iş sözleşmesiyle birden fazla firmada bordrolu çalışabileceğimize göre bu firmaların beyannamelerini de imzalayabiliriz diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi paylaşır mısınız lütfen?

gayet uygun bencede

BENİMDE BİR SORUM OLACAKTI.BAĞIMLI OLARAK BİR ŞİRKETTE ÇALIŞMAKTAYIM.AKTİF BİR MUHASEBE BÜROSUNA ORTAK OLACAĞIM.BENİM TABELAM ASILACAK VE ORTAK OLDUĞUM DİĞER SM BENİM YANIMDA SSK LI OLARAK ÇALIŞACAK.BEN BAĞIMLI ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETTEKİ SSK MI SONLANDIRMADAN AMA BU ŞİRKETE MAKBUZ KESEREK BAĞKURA KAYIT OLMADAN FAALİYETİME DEVAM EDEBİLİRMİY.M.YANİ BAĞIMLI ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETE MAKBUZ KESİCEM AMA YİNE BÜNYESİNDE SSK LI GÖZÜKÜCEM.BAĞKURA KAYIT OLMADAN.BU MÜMKÜNMÜ.

niki9 ->
b-64797-icon.gif

admin_fast'dan -> Forum Kuralları

yani imkansız derken ssk lı kalmam imkansız değilmi.yoksa bağkura geçersem bağımlı çalışmayı bırakırsam aynı firmaya makbuz keserek defterini tatabilirim değilmi.

Size forum kuralları hatılatıldığı halde büyük yazıyorsunuz. Niçin? Lütfen yazılarınızı düzeltin.
Yoksa silicam.NG

niki9 ' Alıntı:
BENİMDE BİR SORUM OLACAKTI.BAĞIMLI OLARAK BİR ŞİRKETTE ÇALIŞMAKTAYIM.AKTİF BİR MUHASEBE BÜROSUNA ORTAK OLACAĞIM.BENİM TABELAM ASILACAK VE ORTAK OLDUĞUM DİĞER SM BENİM YANIMDA SSK LI OLARAK ÇALIŞACAK.BEN BAĞIMLI ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETTEKİ SSK MI SONLANDIRMADAN AMA BU ŞİRKETE MAKBUZ KESEREK BAĞKURA KAYIT OLMADAN FAALİYETİME DEVAM EDEBİLİRMİY.M.YANİ BAĞIMLI ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETE MAKBUZ KESİCEM AMA YİNE BÜNYESİNDE SSK LI GÖZÜKÜCEM.BAĞKURA KAYIT OLMADAN.BU MÜMKÜNMÜ.

Yanınızda ssk lı çalışan SM ile yasal olarak ortak olabilirmisiniz?
Bağımlı çalıştığınız şirketteki ssk nız sürdüğü sürece oradaki iş akdiniz devam etmiş olur ancak büro açmanız için bağımsız olmanız gerekmez mi?
Bağımsız olduğunuz zaman bağkura kayıt olmanız gerekmez mi?
Bağımlı çalıştığınız iş akdiniz olan ücret aldığınz bir yere makbuz nasıl keseceksiniz?

merhaba arkadaşlar

grup şirketlerinde imza için şu olabilir. fazla maliyet gerektirmeyen bir büro açıp sadece bu grup şirket beyannamelerini imzalamak.. zamanınızın büyük kısmınıda zaten bu şirketlerde geçireceksiniz.... ;)

Merhaba,
Mesleğe uzun süre ara veren SMMM meslektaşım küçük ölçekli bir firmanın muhasebesini tutmak istiyor,ancak 10 yada 15 gün gider, belge ve kayıtları tutarım diyor bu durumda işe gireceği firma o halde bizde sizi SSK lı olarak ancak 15 gün gösterebilirz demiş, arkadaşımda olur demiş,ama tereddütte olduğu için bana sordu, cevaplayamadım , bağımlı olarak beyanname göndereceği için 15 gün sigortalı görünmesinin mahsuru var mı? yada muhakkak 30 gün süreli mi gösterilmelidir?

Not : (Kendi adına faal olan bürosu yok, daha öncede sadece bir firmada bağımlı muhasebecei olarak çalışmıştı, 6 yıldır çalışmıyor)

Hayır yok SSK lı olacak zaten. Sadece bordorlu olduğu firmanın beyanını verebilir.

nguroy ' Alıntı:
Hayır yok SSK lı olacak zaten. Sadece bordorlu olduğu firmanın beyanını verebilir.

peki bordrolu olduğu firmanın beyanını verebilmesi için yapması gereken işlemler nelerdir.
firma yönetim kurulunda karar alınması
Turmoba para yatırılıp mühür alınması haricinde yapılacak işlemler var mıdır. Teşekkürler.

Bugün bağlı olduğu odaya gitmiş, 10 gün çalışacaksanız, firmanında on gün göstermek istemesi normal, başka bir firmada çalışmamak kaydıyla 10 gün süreli bordro düzenleyerek çalışabilirsiniz diye cevap almış, vergi dairesine smmm ruhsat fotokopisini verip e beyan şifre alacak, sgk ya başvuracak başkada bir işlem yokmuş, biz bunları öğrenebildik.

arkadaşlar peki bağımlı olduğunuz şirket smmm şirketi yada finansal danışmanlık sirketiyse ?
o zaman ne olcak ? sonucta x smmm şirketinin ssk lı elemanı gözüküyorsunuz, fakat sirket bünyesinde bir sürü firma var