Bağış Makbuzu

calculator

Katkı Sunan Üye
Üyelik
27 Şub 2007
Mesajlar
178
Konum
Bolu
Arkadaşlar bağış makbuzu karşılığında spor kluplerine yapılacak bağışların limiti hakkında bir sınırlama var mıdır? spor klupleri kaç liraya kadar bağış makbuzu kesebilmektedir. Bağış makubuzu adı altında yapılan ödemelerin ödemeyi yapan şirket tarafından gider gösterilebilmesi hususları nasıldır?
 
Ynt: Bağış Makbuzu

gönderdiğiniz linki inceledim teşekkür ederim. bir spor klubüne reklam bedeli adı altında yüksek bir miktarda bağış makbuzu ile ödeme yapılması halinde bunun gider açısından durumu nasıldır?
 
Ynt: Bağış Makbuzu

Merhaba ;

Kusura bakmayın ama bence bir kez daha inceleyin.

Sponsorluk yönetmelikleri ile örnekleri ile hepsi var linkte.
 
Ynt: Bağış Makbuzu

linki okudum ama benim sorunum sponsorluk sözleşmesi yapılmaksızın bir spor klubüne yüksek miktarda bağış makbuzu ile para ödenmesi ve bu makbuzunda reklam bedeli olarak kesilmesi ve firma açısından bunun nasıl gider yazılabileceği?
 
Ynt: Bağış Makbuzu

Merhaba ;

Sn moderatörlerden bu başlığı Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu altına taşımalarını rica ediyorum.

İlk yanıtı verirken gözden kaçırmışım.
 
Ynt: Bağış Makbuzu

Merhaba ;

6.Sonuç:


Sponsorluk harcamalarının vergi matrahından indirilebilmesi için, sponsorluk alan ile sponsor olan arasında tarafların hak ve yükümlülüklerini içeren yazılı bir sözleşme yapılması ilgili yönetmelik gereği zorunludur. Sponsorluk sözleşmesinin işlemler tamamlandıktan sonra on gün içerisinde sponsorluğu alan tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü?ne gönderilmesi şarttır.

Daha açık nasıl yazılabilir ?
 
Ynt: Bağış Makbuzu

Yönetmeliğe göre, sponsor seçimi için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Federasyon Başkanlıkları ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri yıllık faaliyet programlarında yer alan uluslararası resmi gençlik ve spor organizasyonları ile yarım kalan tesislerin tamamlanması, yeni tesis yapımı veya mevcut tesislerin onarımları için ihtiyaç duyulan sponsorluk hizmetleri basın, yayın organları aracılığı ile ve ilan panolarında sponsorlara duyurulacak olup, birden fazla sponsorun aynı hizmet için başvurması halinde sponsorların vergi ve SSK prim borçları olmadığına ve Türk Sporuna yapmış olduğu hizmetler göz önünde bulundurulacaktır.

Yönetmeliği gayet iyi anlıyorum. benim demek istediğim husus firma bağış vereceği klubü kendisi belirlemiş ve sponsorluk sözleşmesi yapmaksızın bir miktar parayı klube aktarıyor karşıdaki klub bağış makbuzunu reklam bedeli olarak düzenliyor. Böyle bir durumda gider yazma mümkün olabilir mi?
 
Üst