fonradar

Bağkur Hizmetlerinin Tesbiti

Üyelik
18 May 2006
Mesajlar
62
vergi kayıtları 1988-1990 arasında olan ve 1990 dan itibaren vergi kaydı bulunmayan ancak seyyar pazarcılık yapan kişi oda kaydını kapatmamış ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak için vergi kaydını kapatmasına rahmen bağkur ödemeye devam etmiş. 2004 yılında isteğe bağlı ssk ödemeye başlamış emeklilik dolunca başvurmuş ancak bağkurdan kapanış bildirilmediği için 7,500 ytl borç çıkarmışlar ve bu borcu ödese bile bu günler isteğe bağlı sişgortası ile çakıştığı için ssk sı yanacak. 1995/11 nolu bağkur genelgesine göre dilekçe verirsek vergi dairesi kayıtlarına göre bağkur süresi belirlenecek. ancak ozamanda bizim vergi dairesini kapattıktan sonra 10 yıl bağkur ödememiz var ve sağlık hizmetlerinden faydalanmış acaba bu ödenen primleri isteğe bağlı bağkur olarak değerlendirilmesi mümkünmüdür. bölece hem borçtan hemde kurum çatışmasından kurtulmuş olacaz.
 
Ynt: Bağkur Hizmetlerinin Tesbiti

Dediğiniz gibi yapılabilir, İsteğe bağlı bağkur kapsamına girersiniz büyük ihtimal.Ancak isteğe bağlı bağkurda sağlıktan yararlanılamıyor.Bu durumda bugüne kadar sağlıktan yararlandığınız için kurum ne der bilinmez.Ayrıca geriye dönük isteğe bağlı bağkur yaptırılabilirmi onuda direkt bağkurla konuşunuz.Ancak kurum hesabına yatırılan paralara hiç birşey olmaz.Birşekilde size hizmet süresi yada nakit olarak geri gelecektir.En kötü ihtimalle bügünden itibaren ist.bağlı bağkur yaptırır, onlara sayılır.Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumları arasında da fazla yatırılan paraların takası sözkonusudur.

Bence direkt bağkurla iletişime geçiniz, biraz karışık bir durum.Ama olumlu sonuç alırsınız gibi geliyor.



Kolay gelsin.
 
Ynt: Bağkur Hizmetlerinin Tesbiti

isteğe bağlı ssk olması için öncesinde ssk aktif çalışması olmalı. Bu ssk süresi (tarihi) nedir?
 
Ynt: Bağkur Hizmetlerinin Tesbiti

1982-1986 yılları arasında ssk hizmeti var
 
Ynt: Bağkur Hizmetlerinin Tesbiti

1990 yılında vergi kaydının sona erdiğini ve bu tarihten sonra 10 yıl daha prim ödediğini söylüyorsunuz. Yani 2000 yılına kadar bir fiil ödenmiş.

Bu durumda borçlu olunan süre beş yıldan fazla. Ek madde 19 'a göre borçlarını kaldırmayı deneyin derim.
 
Ynt: Bağkur Hizmetlerinin Tesbiti

yardımlarınız için teşekkürler...
 
Üst