YILDIRIM65
Katkı Sunan Üye
üstadlarım selam herkese.bağkur primi neye göre nasıl hesaplanıyor?
Tahsin bey en son bu dediginiz kaldırılmıştı, öyle biliyorumBir ara şöyle bir düzenleme vardı ama şu anda son durumu bilemiyorum,kontrol etmem lazım.
İşverenin (şahsi mükellefiyetin) kendine belirleyeceği aylık veya günlük kazanç rakamı; çalışanlara ödenen en yüksek ücretten az olamaz.
Yani çalışan işçiye şayet 6000 Tl ödeniyor ve sgk buna göre beyan ediliyorsa,işvereninde beyan edeceği günlük kazanç en az 6000'in brütü/30 gün=? şeklinde olmalıdır.İşçinin brüt günlük kazancı 200 TL bildiriliyorsa işverende en az 200 TL bildirmelidir.
Böyle bir kural vardı ama şu an son durum nedir,kontrol edemedim.
Tahsin bey en son bu dediginiz kaldırılmıştı, öyle biliyorum
Herkese merhabaBir ara şöyle bir düzenleme vardı ama şu anda son durumu bilemiyorum,kontrol etmem lazım.
İşverenin (şahsi mükellefiyetin) kendine belirleyeceği aylık veya günlük kazanç rakamı; çalışanlara ödenen en yüksek ücretten az olamaz.
Yani çalışan işçiye şayet 6000 Tl ödeniyor ve sgk buna göre beyan ediliyorsa,işvereninde beyan edeceği günlük kazanç en az 6000'in brütü/30 gün=? şeklinde olmalıdır.İşçinin brüt günlük kazancı 200 TL bildiriliyorsa işverende en az 200 TL bildirmelidir.
Böyle bir kural vardı ama şu an son durum nedir,kontrol edemedim.