fonradar

Bağkur Yerine Sehven Ssk Pirimi Ödenmiş Şirket Ortağının Durumu

Üyelik
27 Şub 2013
Mesajlar
4
Konum
istanbul
şirket ortağı olması nedeniyle kendiliğinden bağkur u başlatılmış bir kimsenin 8 ay boyunca şirketi tarafından bağkur değil ssk ödemesi yapılmıştır. bağkura ödenmeyen pirimler nedeniyle borç ve ceza sözkonusudur. durumu düzeltmek için yapılabilecek birşey var mı?
 
Malesef süreç o kadar kolay değil.

Öncelikle ilgili Bağkur'a gidip (Ticaret sicil gazetesi ile) kişinin geçmişe dönüp bağkur kaydını yaptıracaksınız. Cezası 500 küsür TL. Sicil kaydı oluşturulduktan sonra şahıs bağkur'a hizmet çakışması matbu evrağını imzalayıp teslim edecek. Bağkur ilgili sigortaya yazı yazacak. İlgili sigorta bağkur'a cevap yazacak. Bağkur sigortaya yazı yazacak. Sigorta ilgili dönemlere ait iptal işlemlerini gerçekleştirecek. Tahakkukları bağkur'a bildirecek. Bağkur bağkur borcunu mahsup edecek. Kalan tutarı sigortaya gönderecek. Sigorta hem şahsın hem de şirketin hesabına ilgili tahakkukları yatıracak.
 
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Açıkladığınız süreç hayli uzun bir süreç gibi görünüyor. Öncelikle şirket ortağı olunca bağkur zaten kendiliğinden başlatılmış zaten bu yüzden prim ve fazi cezaları sözkonusu.
Ayrıca bu süreç içinde bağkurlu olma durumu devam edeceği için borç birikmeye ve faize girmeye devam edecek. Şu anda cezalar ödenmeden yeni aylara ait prim yatırılmasına bağkur izin vermiyor. Dolayısı ile prim borcu ve faiz artmaya devam ediyor.
Bu süreci kısaltma anlamında ilgili yazıları elden teslim alıp işlem yaptırmamıza izin verirler mi sizce ?
 
Üst