fonradar

Banka Dekontu ve Gider Pusulası

Üyelik
1 Eyl 2008
Mesajlar
62
Konum
izmir
500 Tl'yi geçen ayrıca işyerleri kirası için tahsil edilen meblağlara ödeme belgesi olarak olarak Bankadan alınan dekonta ilaveten ayrıca vergiden muaf esnafa Gider pusulası düzenleme zorunluluğu varmıdır?bu konuda çelişkli ifadeler varda.Teşekkür ederim
 
Ynt: Banka Dekontu ve Gider Pusulası

kira bedeli için gider pusulası düzenlenmez. Kontratınız ve ödeme makbuzlarınız yeterlidir.
 
Ynt: Banka Dekontu ve Gider Pusulası

sayın bülent bey,
neden gider pusulusa düzenlenmez söyleminizin yasal dayanağı nedir? hangi kanun, tebliğ, genelde yazıyor belitirseniz sevnirim.
 
Ynt: Banka Dekontu ve Gider Pusulası

Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tesbit edilenler ile defter tutmak zorunda olan serbest meslek sahiplerinin ve çiftçile­rin vergiden muaf esnafa yaptırdıkları işler veya onlardan satın aldık­ları maI için tanzim edip, işi yapana veya malı satana imza ettirecek­leri gider pusulası vergiden muaf esnaf tarafından verilmiş fatura hükmünde bir belgedir.
 
Ynt: Banka Dekontu ve Gider Pusulası

Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tesbit edilenler ile defter tutmak zorunda olan serbest meslek sahiplerinin ve çiftçile­rin vergiden muaf esnafa yaptırdıkları işler veya onlardan satın aldık­ları maI için tanzim edip, işi yapana veya malı satana imza ettirecek­leri gider pusulası vergiden muaf esnaf tarafından verilmiş fatura hükmünde bir belgedir. VUK.MAD.234
 
Ynt: Banka Dekontu ve Gider Pusulası

Bir de işyeri kiraları için 500 tl diye sınır yok o konutlarda

gider pusulası düzenlemeyin bülent beyin dediği gibi
 
Ynt: Banka Dekontu ve Gider Pusulası

kira ödemeleri için kesinlikle gider pusulası düzenlenmez.
Kusura bakmayın arkadaşlar ama bu forum biraz daha akademik olmalı,yani soranda sorusundan cevap verende verdiği cevaptan bir şeyler almalı.Öyle sorular varki yani mevzuattan bihaber.Çıkışım için çok özür diliyorum,kesinlikle soru soran arkadaşa değil bu çıkışım ama gerçekten bu forumdaki soruların ve cevapların biraz daha seviyeli olması gerekir bence.
saygılarımla
 

Benzer konular

Üst