Banka hesabına gelen haciz sonra gelen paralara uygulanabilir mi?

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
Bankaya gelen haciz sadece geldiği gün mü, saat mi, saniye mi geçerlidir? Yoksa hacizden sonra gelen paralarda haczedilebilinr mi?
Örneğin bankada 20.000 TL varken sabah saat 10 da gelen hacizle 20.000 Tl bloke edilmiş olsun ve öğleden sonra hesaba ayrıca 30.000 Tl geldiğinde bu 30.000 Tl de aynı hacizle haczedilebilinir mi? veya ertesi gün bu 30.000 Tl hesaba gelse haczedilebilinir mi? Sadece haciz sonraki gelen bedellerede uygulanabilir mi?
Ayrıca banka hesabına haciz geldi ve hesaptaki 80.000 Tl blokeye alındı eğer hesap sahibinin onayı olmazsa banka bu 80.000 Tl yi haciz yapana ödeyemez yada gönderemez mi? o zaman haczin ne anlamı kalır çünkü kötü niyetli borçlu onay vermezse haczedilen para banka hesabında ebediyen kalır mı bloke olarak
Saygılar
 
Ynt: Banka hesabına gelen haciz sonra gelen paralara uygulanabilir mi?

bu konudaki en doru bilgiyi sanırım bankanız verir en çok çalıştığın bankanın müşteri ilişkilerinden doğru bilgiyi öğrenip burda bizide aydınlatırsanız memnun oluruz teşekkürler iyi çalışmalar
 
Ynt: Banka hesabına gelen haciz sonra gelen paralara uygulanabilir mi?

Banka hesabına haciz konursa bu haciz o anda bulunan bakiyeyi ve daha sonra yatacak tutarları da kapsar.Para blokeye alınmaz doğrudan icra müdürlüğü hesabına aktarılır.
Artık hesap sahibi yeni bir talimat gelene kadar hesabı üzerinde tasarruf edemez.
 
Üst