Banka İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi

sayın üstadlarım, ben firmalarımın banka işlemlerini 2007 itibariyle yapmaya başladım. Fakat uyarılarıma rağmen çok alakasız işlemler geliyor. hesaplar arası virmanlar, hatır çekleri vermeler,işletmelerle hiç alakası olmayan insanlar havaleler yapmalar. bunların içinden nasıl çıkıcam bilemiyorum. mutlaka sizlerdede oluyordur. nasıl bir yol izliyorsunuz acaba

Ynt: Banka İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi

ilgi çekmesi ile ilgisi yok :)

ne ise onu muhasebeleştirmelisin demek kolay ama çözümü zor..ilgisiz kişilere gönderilen paralar, ilgisiz hesaplardan gelen ve ilgisiz hesaplara yapılan virmanlar hep ortaklar cari hesabı ile ilişkilendirilmeli..başka çözüm aklıma gelmiyor..

İlgi çekmemekten öte sizin kendinize özel durumunuz ve ikna yeteneğiniz ...vs ön plana çıkar.

Patronunuzu ikna edebilmem için nasıl bir strateji kullanayım diyorsunuz. Her firmanın kendine münhasır durumlarıdır bunlar.

Ortağa yaşatın

En temizi ortak cari hesaba çıkıp faiz işletmektir. Fakat bu durumdan firma sahibini yılmadan haberdar etmek ve olayı yaşatmak gerekir. Yoksa onlar yapar biz temizlersek böyle gider.

Banka Hesapları konusunda Muhasebeye gereken bilgiler verilmediğinden dolayı soruyu soran arkadaşımız gibi bir çok meslektaşımız Genelde Banka Hesaplarını muhasebe dışı bırakarak, sürekli Banka yerine Kasa Hesabı kullanılmaktadır. Bu konuda meslektaşlarımızın bir görev ve sorumluluğundan söz etmenin mümkün almamısı gerekir düşüncesindeyim.

en büyük sıkıntılardan biri zaten banka işlemleri.ben kendi işlerimde bu tip şahsi işlemler varsa kasayı kullanıyorum.yapacak bişey yok.çekler için geçerli değil ama kambiyo defterinin çok faydası oluyor.çok çekle çalışan firmalar için.kolay gele

değerli arkadaşlar
kredi kartı ile yapılan satışlarda da aynı sorun ile karşılaşıyoruz. müşteri bize hangi satışını kredi kartı ile yaptığını bildirmiyor yani düzenlediği faturaların hangisinin kredi kartlı olduğu belli değil kart extra larını verip oradan çıkarılmasını istiyor. var altı yedi extra bu iş yükünün altından nasıl kalkılır ki zaten bir tane de değil ki bu konuda değerli üstatlar nasıl bir yol izliyorsunuz bir fikir verebilir misiniz.

saygılar;

bizde sorun yaşadığımız bir firmaya sözlü ihtarlarımız fayda etmediği için,yazılı ihtarda bulunduk.elimizdeki verilere dayanarak tek düzen sistemini bozmayacak şekilde kayıt yapmaya çalışıyoruz ama yinede yarın bir gün inceleme sonucu bizim sorumluluğumuzla ilgili payımıza ne isabet eder bilemiyoruz.

Sayın meslekdaşlarım,

Yaptığınız uyarılara rağmen direten, bu işi angarya gibi gören mükellefleri bırakın derim en kısa zamanda. Nedir bu çekilen çile? .. O kadar uğraşırsın didinirsin vaktini harcarsın, hayatın biter.. Evrak eksiği, bilgi alamama, kayıt dışı, kasa fazlası, ortaklar cari hesabı derken, hep birilerinin yanlışlarını kapamaya çalışırken bir bakmışsın yıpranan sen olmuşsun buna rağmen değer görmeyen de..

Biz böyle yaptıkça alttan aldıkça muhasebeci dedikleri zaman kimse dikkate almaz. Biraz da kendi kendimizi bu hale soktuğumuz düşünüyorum.

Şu mesleğin onurunu kurtaralım ne olur. Üç kuruşa defter tutmayalım. Uyarılara rağmen direnen saçma sapan işler yapıp sen muhasebecisin halledersin diyen; bana vergi ödeten muhasebeci olmaz olsun diyen zihniyetin işlerini yapmayalım artık. Harcadığımız vaktin ve emeğin değerli olduğunu bilen insanlarla çalışalım.

Yine aynı sorunları görünce dayanamadım paylaşmak istedim.

Saygılar.

Sn Aodabaşı'na kesinlikle katılıyorum. Küçük hesaplar peşinde koşuldukça meslek onurumuz eriyip gidiyor.
Son tahlilde baktığımız zaman geçmişte yaptığımız küçük hesaplar daha büyük fatura olarak önümüze konuyor.

O zaman,

kasa hesabı ve ortak cari hesaplarına hayır kampanyası açalım.