BANKADAN ÖDENEN MAAŞLAR

  • Konbuyu başlatan Kemal
  • Başlangıç tarihi
K

Kemal

Ziyaretçi
Değerli Arkadaşlar,

Bankadan ödenen işçi maaş ödemelerinde ayrıca ücret bordrosu
imzalatmamız gerekli mi ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
merhaba,

ücret bordrosuna işçi tarafından atılan imza, bordro üzerinde yazılı olan net maaşı aldığının ispatıdır. Siz eğer bankadan (ay içi avanslar+ay sonu ödemesi) bordroda yazılı hakedişler kadar yatırdıysanız, ayrıca ücret bordrosuna imza attırmanıza gerek yok. Yalnız her ay işçiye hesap pusulası düzenlemeniz gerekli ve bunu işçiye verdiğinizi ispatlamanız tabiki, onun için her ay hesap pusulası düzenleyip bir nüshasını işçiye verip ve verdiğinizin ispatı olarak bir nüshasını aldım yazısıyla beraber işçiye imzalatmanız iyi olacaktır, keza 10 HAZİRAN 2003 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN 4857 SAYILI İŞ KANUNUNDA YER ALAN İDARİ PARA CEZALARI - 10-37-102/b ceza maddesi gereğince Ücret hesap pusulası düzenlememek ten herbir işçi için 257.000.000 TL cezaya maruz kalabilirsiniz.
 
Merhaba;

Firmamızda 380 personelimiz var.Her ay düzenli olarak ücret hesap pusulalarının dağıtımını yapıyoruz ve bir suretini imzalı olarak geri alıyoruz.

Bence imzalı şekilde geri alın.Eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın.Bir çalışanımız işten ayrılmıştı ve bölge çalışmaya bir nedenden dolayı firmayı şikayet etmişti.Bölge çalışma ise bize bir gün verip ilgili evraklar ile ilgili yere gelmemizi istemişti.Evraklardan bir taneside işçi tarafından kabul edilmiş, ve imzalı ücret bordrolarıydı.İlk madde aynen bu şekilde geçiyordu.Sonuçta tüm evrakların tespiti yapıldı ve bir problem çıkmadı.

Onun için işimizi sağlam yapmanın hiç alternatifi olmamalı.Eğer vermek istememe nedenlerimiz zaman kaybı ise bence buna değer.Düşünsenize bordroların dağıtımını yapıyorsunuz ve tüm personelinizle birebir yüzleşiyorsunuz.Bu bir İnsan Kaynakları yöntemidir arkadaşlar.Ben çok bordro dağıttım ve onun zevkini aldım.Ama malesef şuan yardımcım dağıttığı için o zevkten mahrumum.

Başka firmalarda tanıdığım İK'cılar var daha bırakın personellerin yüzlerini görmeyi, imalata bile inmiş değil.Bu yüzden bence bordroları imzalatın.

Kolay gelsin.
 
bordroda imza

merhabalar
arkadaşlar bordroda imza elle dağıtımlarda attırılır.Bankaya yapılan ödemelerde imzaya gerek yok.Bankadaki zaten maaş hesabı.
SOSYAL SİGORTALAR KURUMU SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ














16 Ocak 2004 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 25348



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:



Sosyal Sigortalar Kurumu Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği
Ücret Tediye Bordrosundaki Bilgiler

Madde 27 – Aylık ücret tediye bordrosunda;

a. İş yerinin sicil numarası,

b. Bordronu ilişkin olduğu ay,

c. Sigortalının adı ve soyadı,

d. Sigortalının T.C. kimlik numarası,

e. Sigortalının sigorta sicil numarası,

f. Ücret ödenen gün sayısı (Ücret aylık olarak ödenmiş ise gün sayısı 30 gündür),

g. Sigortalının ücreti ( aylık, haftalık, gündelik, saat veya parça başı ücreti),

h. Ödenen ücret tutarı,

i. Ücretin alındığına dair sigortalının imzası,

Hususlarının bulunması zorunludur.

Yukarıda belirtilen hususların tümünü ihtiva etmeyen ücret tediye bordroları geçerli sayılma. Ücretlilerin ve diğer ödemelerin makbuz makabilinde veya banka aracılığıyla yapılması halinde ücret tediye bordrosunda imza şartı aranmaz.
 
Merhaba,
Arkadaşlar Ücret Hesap Pusulası ile Bordroyu karıştırmayalım. Eğer ücretleri banka yoluyla ödüyorsak bordro imzalatmamıza gerek yok, fakat ödemeyi nasıl yaparsak yapalım "Ücret Hesap Pusulasını" imzalatmamız gerekiyor.

Bankaya yatırdığımız bir para için bordroyu imzalatmak diye bir zorunluluk yok. İmzasız Bordro ile tahakkuk yaparak işçiyi alacaklandırıyoruz sonrada Banka dekontu ödemenin yapıldığını gösteriyor (makbuz yerine geçiyor) ve ilgili hesabı borçlandırıyoruz.

Ücret hesap pusulasının amacı ise çalışma sürelerinin ve hesaplamaların doğru olarak yapıldığının işçi tarafından kontrol edilmesi ve doğruluğunun onaylanmasıdır.

Kod:
     Ücret hesap pusulası
     MADDE 37 - İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.
     Bu pusulada ödemenin günü ve ilişkin olduğu dönem ile fazla çalışma, hafta tatili, bayram ve genel tatil ücretleri gibi asıl ücrete yapılan her çeşit eklemeler tutarının ve vergi, sigorta primi, avans mahsubu, nafaka ve icra gibi her çeşit kesintilerin ayrı ayrı gösterilmesi gerekir.
     Bu işlemler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır.
 
arkadaşlar bu ücret hesap fişi nin bir örneğini nasıl edinebilirim?elinizde varsa aşağıdaki mail adresime gönderebilirmisiniz.
teşekkürler
[email protected]
 
nizo' Alıntı:
arkadaşlar bu ücret hesap fişi nin bir örneğini nasıl edinebilirim?elinizde varsa aşağıdaki mail adresime gönderebilirmisiniz.
teşekkürler
[email protected]

Merhaba,
Ücret hesap pusulasının standart bir örneği yoktur. Her işletme kendi ihtiyaçlarına ve "hayal gücüne" göre kanunda istenilen bilgileri içerecek şekilde tasarlamaktadır.

Bu belgede olması gereken personelin sicil bilgileri, aylık/günlük/saatlik ücreti, puantaj bilgileri, tahakkuk eden ücret bilgileri, yasal kesintiler, avans gibi özel kesintiler, ödeme tarihi, net ödenen ücret, işçi ve işverenin imzaları gibi bilgileri boş bir kağıtta istediğin şekilde tasarlayabilirsin.

Bu türdeki belgeler genellikle personel sisteminden çıktığı ve excel, word formatında olmadığı için mail ile göndermek biraz zor olacaktır.
 
merhaba arkadaşlar
bankadan yatırılan ücretlerin muhakkat personele ücret hesap pusulası imzalatılması gerekmektedir

başıma gelen bir olayda söyle diyor. bankadan yatırılan ücertlerin, personel ilgili aya ilişkin nekadar ücret alacagını bankadan yatırılan tutarı görüyor ama bu tutara daima itiraz hakkı saklı kaldığından dolayı daima itiraz edebilir ama ücret hesap pusulasını imzalatırsanız itiraz hakkı ortadan kalkar. ve o aya ilişkin hiç bir zaman eksik ücret talep edemez.
 
GDGDG

Sayın Formdaşlar

Herkes değişik bilgilerini aktarmış bende mahkemede Tediye makbuzsuz ödemeyi mahkemenin kabul etmediğine tanık oldum.Şunu sormak istiyorum işçi ayrıldı.Alacağını bankadan ödedik hesap pusulasını imzalatacağız işçi yok aradık gelmiyorda bu durumda iade taahhütlü adresine hesap pusulasının bir nüshasını postalamak imzalamış olduğunu gösterir bir evrak mıdır ?
 
merhaba,

hesap pusulası her ay düzenlenip işçiye verilmesi gereken bir evraktır. Siz daha öncekileri imzalatıp vermişseniz, sonuncuyu postalayın ama bununla ilgili emsal bişey bulamadım.(bilmiyorum) tediye makbuzu olayına gelice; zaten banka makbuzu tediye makbuzu yerine geçer. mahkemede kabul edilmemesi gib bir durum olamaz.

saygılarımla,
 
Re: GDGDG

MERAKLI' Alıntı:
Sayın Formdaşlar

Herkes değişik bilgilerini aktarmış bende mahkemede Tediye makbuzsuz ödemeyi mahkemenin kabul etmediğine tanık oldum.Şunu sormak istiyorum işçi ayrıldı.Alacağını bankadan ödedik hesap pusulasını imzalatacağız işçi yok aradık gelmiyorda bu durumda iade taahhütlü adresine hesap pusulasının bir nüshasını postalamak imzalamış olduğunu gösterir bir evrak mıdır ?

Merhaba,
Eğer bahsettiğiniz dava bir alacak davası ise konu Borçlar Kanunu kapsamına girmektedir ve Banka Dekontu ödemeyi tevsik eden bir belgedir. Ama işçi ile işveren arasındaki başka bir olay (örn. işçi puantaj bilgilerine itiraz ediyorsa ) ise "Ücret Hesap Pusulası" verilmemiş olması işverenin zor durumda kalmasına ve davayı kaybetmesine neden olabilir.
 
fhffg

(örn. işçi puantaj bilgilerine itiraz ediyorsa ) ise "Ücret Hesap Pusulası" verilmemiş olması işverenin zor durumda kalmasına ve davayı kaybetmesine neden olabilir

Doğru söylüyorsunuz tamer bey Alacak Davasıydı. olay hesap pusulasını almadı ve mahkemeye gitti kaybettik.
 
Üst