01.01.2024 tarihinden itibaren geçilecektir.Merhaba
Kuru temizleme işi yapan basit usul mükellef bu yıl(2023) 220 bin satış haddini geçmiş, gerçek usule 2024 yılında mı ? hemen mi geçirmeliyiz ?
İyi çalışmalar dilerim.
Arka arkaya 2 yıl basit usul şartlarını sağlarsan ticariden basit usule dönüş yapabilirsin.Faaliyet kodunu çıkarırsın o sorun değil. Ayrıca hem kod için hemde zaten basit usule geçiş talebinden sonra yoklama büyük ihtimalle tutulacaktır.Teşekkür ederim cevaplarınız için.
Tahsin abi, kuaför bir mükellefi de gerçek usulden basite geçirme durumu olacak ama ilk açıldığı zaman leasing faaliyet kodu eklemişler, kendisinin bile haberi yok, faaliyet kodunu kapatırsak yoklama tutulur mu ?
Bu geçiş işlemini hiç yapmadım ama aralıkta vermen gerekir diye biliyorum.Hatta aralığın başında,Çünkü daire, kazanç türünü değiştirdikten sonra defter beyan sistemi açılışını da yapman lazım.Bunu istersen vergi dairesiyle tekrar konuş.Güncel uygulamayı ne yazık ki bilemiyorum.Basit usullerle pek ilgilenmediğim için yakından takip ettiğim bir konu değil.Basit usulden, gerçek usule geçiş dilekçesini 2024 ocak ayında mı vermeliyiz ?