Başka Yerde İşe Başlayan Personelin Kümülatif Gelir Vergisi Matrah Devri

Üyelik
23 Tem 2005
Mesajlar
43
Merhabalar,

Bildiğim kadarı ile personel yıl içinde iş değişikliği yaptığı zaman yeni işe başlayacağı yere bir önceki çalıştığı yerden devreden kümülatif gelir vergisi matrahını vermesi gerekiyor.

Peki işe başlayan personel bunu vermemişse veya daha önce başka yerde çalıştığını söylememişse ne olacak.SSK'dan yoklamak mı gerecekecek.

Bu işte sorumluluk kime ait.

Saygılarımla,
 
Ynt: Başka yerde işe başlayan personelin kümülatif gelir vergisi matrah devri

eskiden vergi indiriminde gerektiği için vermesi çalışanın menfaatine idi. artık hiç bir önemi yok.
 
Ynt: Başka yerde işe başlayan personelin kümülatif gelir vergisi matrah devri

ama yasal olarak devir yazılması gerekmiyor mu ? Çünkü vergi dilimini etkiliyor.Şayet daha önceki işyerindeki gelir vergisi matrahını devretmez ise % 15 lik dilim için herşey yeni baştan başlıyor.Kanun bir yıl içindeki kazancından bahsederek % 15 lik vergi dilimini tarif etmiyor mu ? Yıl içinde her işveren değiştirmesinde sıfırdan mı başlayacak ?
 
Ynt: Başka Yerde İşe Başlayan Personelin Kümülatif Gelir Vergisi Matrah Devri

Teşekkür ederim,çok yardımcı oldu.

Peki son olarak şayet işçi aynı işverenin şubeleri arasında yer değiştirirse yani işveren değiştirmese de sadece bağlı olduğu ssk şubesi değişirse vergi matrahı yine sıfırdan mı başlayacak ,yoksa devreden alınacak mı ?

Saygılar,
 
Ynt: Başka Yerde İşe Başlayan Personelin Kümülatif Gelir Vergisi Matrah Devri

tam bir açıklık yok. ama vergiden kaçmak için yer değiştirme yapılmıştır diye tenkide ve cezaya uğramamak için şubeler arası geçişte kümüle devam ettirilmeli.
 
Üst