Bayan mühendis ..!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TALHAM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TALHAM

Katkı Sunan Üye
S.M. Mükellefiyeti açılışı yapacak.. Adres olarak ikametgah gösterilecek. Proje vs. evinden takip edecek..
Kira kontratı 3 yıl önce eşi adına yapılmış ve bugün ödenen kira aylık 2.500 TL (çok yüksek )

Yeni kontrat mı yapılmalı ?

Eski kontratla müracat yapılabilir mi ?

Kira çok yüksek neticede evin tamamı iş için kullanılmayacak. Stop. vs. nasıl olacak ?

İlginiz için şimdiden tşk. ederim.
Saygılar..

Ynt: Bayan mühendis ..!

Yeni kontrat yapilmali
Kira tutarini dusuk yapabilirsiniz
%20 stopajini beyan etmelisiniz

Teşekkür ederim, sn. nisanlı..
Ev sahibi düşük kontrata izin vermiyor... Eşten eşe evin bir bölümü gibi bir kiralama mı yapmalıyız..?

Standart bir cok kira kontratinda "kiraci kiraladigi yeri kismen veya tamamen baskasina kiraya veremez" ibaresi yazilidir

merhaba,evet kiranın tamamı üzerinden stopaj yapmanız gerekiyor ancak kiranın tamamını hasılattan indirebileceğinizi unutmayın

NİSANLI ' Alıntı:
Standart bir cok kira kontratinda "kiraci kiraladigi yeri kismen veya tamamen baskasina kiraya veremez" ibaresi yazilidir

evet hemen hemen tüm kontratlarda bu ifade vardır ama burada 3. kişiye bir kiralamadan söz edilemez evin bir odasını ( evet % 20 oranı olabilir ) düşük bedelle işin organizasyon merkezi olarak eşine kiralayabilir diye düşünmekteyim.

Mal sahibinn onayı olmadan böyle bir işlem yapmak ilerde sorunlar çıkarabilir.

Arkadaşlara ilgisi için teşekkür ederim..

Mükellef 2.500 TL üzerinden stopaj ödemek istemiyor, gider yazılmasını da çok önemsemiyor, aylık kazancı çok cüz-i olacakmış..

Evin 1 odasını 300 TL bedelle eşten-eşe düzenlenen kontrat ile kiraladık ve müracat yaptık...

Ev sahibinden izin almadık çünkü kabul etmeyeceği biliniyor...

Netice olarak ben kontratı kendilerine imzalattım, durumuda izah ettim.. Bakalım ..?

Arkadaşlar evet yanlış bir işlem olsa da benzer bir uygulama da bende meydana geldi,
Annesinden oğluna kiralama yaptık, mal sahibi kabul etmediği için 100 Tl üzerinden ve şu ana da herhangi bir sorun yok 8 ay kadar oldu, bakalım bekliyoruz :)