Ynt: Bazı Muhasebe Sınav Soruları
koray bey bir düzeltmeyle başlamak istiyorum, 9 nolu mesajda kaydı yaparken 159 olarak yazmışsınız halbuki 259 olması gerekli, cevap a şıkkı doğru ama verilen sipariş avansları değil, verilen avanslar hesabı borçlandırılmalı,
bu sene kpss de sorulan muhasebe soruları ve cevaplarından bir kaç tanesini yazıyorum yorum sizin....
- İşletmenin keşide ettiği senedin kabulü hâlinde işletmenin yapacağı kayıtla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Alacak Senetleri hesabı borçlandırılır.
B) Alacak Senetleri hesabı alacaklandırılır.
C) Borç Senetleri hesabı alacaklandırılır.
D) Borç Senetleri hesabı borçlandırılır.
E) Satıcılar hesabı borçlandırılır.
Ösym nin vermiş olduğu doğru cevap A şıkkı?.(yorumsuz?)
- Aşağıdakilerden hangisi, amortisman hesaplama yöntemlerinden biri değildir?
A) Olağanüstü yöntem
B) Normal yöntem
C) Direkt yöntem
D) Azalan kalanlar yöntemi
E) Artan kalanlar yöntemi
Ösym nin vermiş olduğu doğru cevap C şıkkı?.(artan kalanlar yöntemi de ne ki?)
- Bir işletmenin vergiden önceki kârı ¨2.880.000, dönemin finansman giderleri ¨240.000, vergi oranı ise
% 25?tir. Buna göre işletme, elde ettiği kârla finansman giderlerini kaç kez karşılar?
A)8 B) 9 C) 10 D) 12 E) 13
Ösym nin vermiş olduğu doğru cevap A şıkkı?.(o kadar uğraştım 8 i bulayım diye bir türlü 9 dan başka cevap çıkmıyor)
Bunlar ösym nin kamu personeli seçme sınavında sorduğu sorular, şimdi bu soruların iptal edilmesi gerekmez mi?
Eğer iptal edilirse Sayın Ali Demir?in üzerine aldığı vazifeyi layıkıyla yerine getiremediğinden dolayı istifa etmesi gerekmez mi? (öncelikli işi soru hazırlamak olan kurum, yılda 40 tane soru hazırlıyor kpss için muhasebe alanında o da yalan yanlış(bence))
Bir de anlayamadığım konu bu kadar kpss dershanesi var neden hiç birisi çıkıp sorular yanlış demiyor, muhasebe hocaları ne yapıyor yoksa ben de mi bir yanlışlık var bir de sizler çözün görelim?..
soruların linkini de vereyim de bir bakın,
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60587/h/kpss12012ps.pdf