a-ce ' Alıntı:1/3 tevkifat yapılacak diye biliyorum,
kdv nin 1/3 ünü 391 hesapta gösterip müşteriye yansıtıp, tahsil edeceksiniz.
kalanını müşteriniz 2 nolu Kdv ile beyan edip ödemesini yapacak.
fatura üzerinde de bunların ayrımını yapmanız gerekiyor.
redice ' Alıntı:Tevkifatlı yaptığınız satışları beyannamede "Kısmi Tevkifat Uygulanan İşlemler" başlığı altında ayrıca beyan edeceksiniz. 2/3'sini siz 1/3'nide kestiğiniz firma beyan edecek.
Fatura ve muhasebe kayıtlarınız tamam. Beyannamede bir yanlışlığınız var tekrar deneyin matraha 6100 yazacaksınız KDV oranını % 18 ve tevkifat 1/3 seçtiğinizde 732 gelmesi gerekiyor. Tevkifatı yanlış seçmiş olabilirsiniz...BUSEGAYE ' Alıntı:kdv beyannamesine gelince sistem bana KISMİ TEVKİFAT UYGULANAN İŞLEMLER hes.kdvde 3/1 tevk kdv toplamını veriyor yani 366 tl yi getirior nedeni nedir yanlıs bir kayıtmı yoksa yaptığım kayıt
redice ' Alıntı:Fatura ve muhasebe kayıtlarınız tamam. Beyannamede bir yanlışlığınız var tekrar deneyin matraha 6100 yazacaksınız KDV oranını % 18 ve tevkifat 1/3 seçtiğinizde 732 gelmesi gerekiyor. Tevkifatı yanlış seçmiş olabilirsiniz...BUSEGAYE ' Alıntı:kdv beyannamesine gelince sistem bana KISMİ TEVKİFAT UYGULANAN İŞLEMLER hes.kdvde 3/1 tevk kdv toplamını veriyor yani 366 tl yi getirior nedeni nedir yanlıs bir kayıtmı yoksa yaptığım kayıt
redice ' Alıntı:Rica ederim. İstisnalar kısmı kdv muafiyeti ile ilgili aynı sayfada "Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler" kısmını doldurun. Tablo 9'a aktarılırken "Teslim ve Hizmet Bedeli" sütununa işlem bedelinin KDV hariç tutarı, "İadeye Konu Olan KDV" sütununa alıcının sorumlu sıfatıyla beyan etmek üzere tevkif ettiği KDV tutarını yazın.