fonradar

Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi Eğitim Giderleri

Üyelik
17 Kas 2014
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Merhabalar,
benim belirsiz süreli iş sözleşmemde şöyle bir madde var;
yurt içi ve yurt dışı eğitimlere tabİ tutulan işçiler eğitimi tamamlandıktan sonra en az 3 yıl iş yerinde çalışmak zorundadırlar. işçi bu süreden önce işten ayrıldığı takdirde kendisine yapılan eğitim masraflarını faizi ile birlikte işverene ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

sorum şu; işimden ayrılmayı düşünüyorum. eğitim masraflarının geri ödenmesi gerektiğini biliyorum fakat faizi ile birlikte derken faiz ne kadar belirtilmemiş maddede. böyle bir hakkı varmıdır şirketin, varsa yasal dayanağı nedir. ne kadar faiz alabilir. şimdiden teşekkür ederim.
 
Bu konuda faiz işletilebilir mi,işletilirse faiz başlangıcı ve oranı hk.bilgi sahibi değilim(bilenler cevap verecektir)

Diğer yönlerden;
istenilebilecek eğitim gideri/masrafı nın önce işverence ispatlanması,toplu eğitim sözkonusu olmuş ise işci başına düşen miktarın ayrıca belirlenmesi(eğitimle ilgili olmayan giderlerin bu kapsamda değerlendirilmemesi)eğitim karşılığı olarak belirlenen cezai şart ın(yani bu olaydaki 3 yıllık sürenin)verilen eğitimle orantılı olması,işci eğitimden sonra çalışmasını sürdürmüş(yani eğitimden sonra çalışması gereken sürenin bir bölümünde çalışmış)ise orantı kurularak,çalışılmış olan süre ve tekabül eden miktarın düşümü yapıldıkdan sonra kalan süre ve tekabül edecek miktarın dikkate alınması(eğer faiz işletilebilir ise(ki olabilir!) bu miktar üzerinden işletilmesi) gerektiği şeklinde düşünmekteyim.
 
Son düzenleme:
Faiz elbette mahkeme ilamına dayanarak alınabilir. Bu konularda genelde piyasadaki en yüksek banka faizi ortalamısına karar veriliyor.
 
Üst