Belirsiz süreli iş sözleşmesi

Üyelik
11 Ocak 2011
Mesajlar
10
çalıştığım firma 5 yıllık ihale ile kamuya iş yapmaktadır. aralık 2010 yılında sözleşme bitti ve yapılan yeni 5 yıllık ihaleyi aynı firma ama iş ortaklığıyla aldı. ( a ve b iş ortaklığı şeklinde) bize haklarımızın saklı kalmak kaydıyla dewam ettiğini söylediler ve her hangi bir belge imzalatmadılar.
aradan 3 ay geçti (çalışmaya devam) ve 15.03.2011 tarihinde, aralık 2010 tarihli belirsiz süreli iş sözleşmesi yazan sözleşmeleri imzalamamızı söylüyorlar. ve imzalamazsak tazminatsız çıkış verileceğini söylüyorlar.

imzalamadığım takdirde böyle bir hakları varmı?
varsada neden bize bu sözleşmeyi aralık 2010 da yeni ihale başlangıcında imzalatmadılar.
imzalamayıp kıdem ve ihbar tazminatımı alabilir miyim.

iş veren personele evlilik halinde 3 gün, ana-baba-kardeş ölümü halinde 3 gün izin verir. ancak bu izinlerin ücretinin ödenip ödenmeyeceğine işyeri karar verir. (bu izinler kanunen ücretli değilmidir ?)
 
Ynt: Belirsiz süreli iş sözleşmesi

Sözleşmeler personel özlük dosyasında bulundurulması zorunlu evraklardan biridir.. belki tamamlamaya çalışıyorlardır..

Sözleşmelerde önemli olan "iş kanunu" çerçevesinde olmasıdır..sözleşmelere göçz atın.. illegal bir durum varsa bu duruma itiraz edebilirsiniz..Ayrıca sözleşmelere imza atmadığınız taktirde de sizi işveren tazminatsız bir şekilde işten çıkarma hakkına sahip değil..

evlilik ve ölüm izinleri 2 günde olabilir.. 1 günde..maksimum 3 güne kadar verilen izinlerdir..aklınızda daha iyi kalması adına.. 4857 sayılı iş kanununun 46. maddesini okuyun..
 

Benzer konular

Üst